Nem kis várakozás előzte meg a Netflix saját gyártású Enola Holmes adaptációját, amely múlt hét folyamán debütált a streaming szolgáltató műsorkínálatában. A filmhez be is futottak az első vélemények, amelyekből össze is válogattunk néhányat.

Nancy Springer azonos című regényének adaptációja nem csupán parádést szereposztást ígért, hiszen a filmben Helena Bonham Carter, Henry Cavill, Sam Claflin, Millie Bobby Brown láthatóak a főbb szerepekben, hanem izgalmas krimisztorit is, amelynek középontjában a legendás Sherlock Holmes húga, Enola áll.

A film jelenleg 64 százalékos értékelést tudhat magáénak a Mafabon közel 70 szavazat alapján, amely ekkora volumenű produkciónál némi kételyt válthat ki azokban, aki egyelőre nem látták még az Enola Holmes-t.

Az első szavazók között többen a gyengén megírt történetet kifogásolták, és bár az Enola Holmes igencsak pörgős és dinamikus cselekményt ígért, úgy tűnik, hogy mindez nem igazán billentette pozitív irányba a megítélését.

“Nem lett egy túl erős film, igazság szerint lassú is meg a sztori is olyan semmilyen. Érdekelt a film, de miközben néztem, minden érdeklődésem elszállt, és ezen Cavill sem tudott változtatni” - írja CSaba, aki mindössze két csillaggal értékelte a filmet.

“Nagyszerű családi film, ami elé tényleg le lehet ültetni a gyerekeket, és felnőttek sem fognak unatkozni rajta. Sokkal több Enola Holmeshoz hasonló film kéne szerintem. Nekünk mindig nehéz kiválasztani a közös filmnézéshez az ideálisat, de ez most mindenkinél betalált. Nem fogjátok megbánni” - olvasható sbesztől.

Andras411 szintén a jól összeállított castingot emelte ki pozitívumként, mindezeken túlmenően pedig szerinte a Netflix “valami újat és izgalmasat” tett le az asztalra, így szerinte ez így együtt négy csillagot érdemelt.

Az Enola Holmes tehát már elérhető a Netflixen, bővebb információt, előzetest és érdekességeket a film adatlapján találtok. Jó filmezést kívánunk!