Kész az Indiana Jones 5 forgatókönyve, újabb részletek derültek kiA kép forrása: Lucasfilm

Az franchise legutóbbi részének egyik karaktere biztosan nem tér vissza az új epizódban.

Elkészült az Indiana Jones 5 forgatókönyve, melynek kapcsán a szkript írója, David Koepp új információkat osztott meg az EW olvasóival.

"Harrison Ford alakítja Indiana Jonest, ezt biztosan állíthatom. Shia LaBeouf karaktere azonban nem lesz benne a filmben" - mondta.

A 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága.ban LaBeouf alakította Indiana Jones fiát, és az utolsó jelenet arról árulkodott, hogy ő léphet majd Ford nyomdokaiba, úgy tűnik azonban, erre nem fog sor kerülni. Mióta bejelentették a filmet, sokszor felmerült, hogy ezzel az epizóddal vezetik majd be az Indiana Jones franchise új, állandó, és fiatalabb szereplőjét, akivel hosszú távon számolhat majd a stúdió, amit eddig senki nem cáfolt, de David Koeppnyilatkozatával kizárhatjuk, hogy LeBeouf kap egy újabb esélyt.

Ebben nyilvánvalóan az is szerepet játszott, hogy LaBeouf egy 2010-es, Los Angeles Times-nak adott interjújában kemény hangnemben kritizálta a filmet, mint mondta: "Sikerült kiherélni Indiana Jones örökségét, amit milliók szerettek és magasztaltak." Bár Ford sem volt elégedett a filmmel, durván kiosztotta kollégáját, akit "ki@!%)tt idiótának" titulált.

Arról, hogy mikor kerülhet a mozikba az új Indiana Jones mozi, egyelőre nincsenek információk. Koepp mindössze annyival kommentálta a dolgot, hogy tudomása szerint Steven Spielberg épp befejezte a A Pentagon titkai forgatását, és ha az égiek is úgy akarják, az Indy 5 lesz a következő projektje.