A Netflix saját gyártású filmje, a Tyler Rake: A kimenekítés a tavalyi évben gyakorlatilag tarolt az előfizetők körében. A koronavírus-járvány következtében kialakult helyzet egyébként is jócskán kedvezett a streaming szolgáltatóknak, ettől függetlenül A kimenekítés kapcsán borítékolható, hogy a 2020-as év egyik legemlékezetesebb produkciójának számít.

Nagy valószínűséggel az is kevésbé meglepő sokak számára, hogy a Netflixnél már egy ideje zajlanak a folytatás előkészületei, noha mostanáig meglehetősen csendes volt a projekt háza tája. A film rendezője, Sam Hargrave végül a napokban adott egy friss interjút a Collider magazinnak, amely során el is árult néhány apró részletet a Tyler Rake: A kimenekítés 2-vel kapcsolatban:

“Továbbra is rajta vagyunk a projekten. Ez a helyzet most mindenkinek nehéz, de haladunk előre, hogy lehetőleg már ősszel megkezdhessük a munkálatokat. Joe Russo továbbra is dolgozik a forgatókönyvön, amit mindannyian alig várunk. Néhány részletet már kaptunk belőle, így azt is alig várjuk, hogy újra a nyeregben lehessünk, és hogy egy újabb akciódús sztorival bővítsük a Tyler Rake univerzumot.”

A franchise első része gyakorlatilag egy új szubzsánert teremtett az akciófilmek műfaján belül, ehhez kapcsolódóan Hargrave pedig azt is megjegyezte, hogy ő maga folyamatosan ötletel az újabb és újabb őrült akciójelenetek megvalósításán és azok lehetőségein.

A Tyler Rake 2 Chris Hemsworth főszereplésével jó eséllyel tehát már az idén forogni kezd, az pedig, hogy mikor debütál majd a Netflixen egyelőre kérdéses, a jövőben mindenesetre valószínűleg további izgalmas részletek látnak majd napvilágot az előkészületekről.