'Ki vagy Te, hogy ezt eldöntsd?': Kevin Hart kifakadt a cancel kultúrára

Kevin Hart már évekkel korábban saját bőrén tapasztalta a cancel kultúra hatását, a színész pedig egy friss interjúban beszélt az ügy részleteiről.

Hart a 91. Oscar-díjátadó házigazdája lett volna annak idején, néhány korábban megosztott homofób bejegyzése miatt a Twitter azonban távozni kényszerült. A színész, humorista Hart megpróbálta tisztázni a helyzetet, az Akadémia felkérte őt a bocsánatérésre, saját állítása szerint azonban ő maga már leszámolt ezekkel a bejegyzésekkel, távozott a poszt éléről, a továbbiakban pedig bocsánatot kért az LMBTQ közösségektől.

A The Sunday Times-nak adott friss interjúban Hart azonban alaposan nekiment a cancel kultúra jelenségének. “Nyugodtan bárki felkeresheti azokat a régi tweeteket, ez ellen nem tehetek semmit. Amit látni fog az illető, az egy fiatal humorista, aki igyekezett vicces lenni, de ez nem jött össze. Bocsánatot is kértem emiatt” - mondta Hart.

“A mai napig kellemetlenül érzem magam a kommentek miatt, de ez a fejlődés. Ha valaki valami ártalmasat tett, annak persze legyenek következményei, de ha valaki azt követeli, hogy hallgattassanak el valakit, mert mondot valamit...az egyszerűen fogja be. Mióta kell mindenkinek tökéletesnek lennie? Mióta kell mindenkinek tökéletesen viselkednie? Én ezt nem várom el sem a szeretteimtől, sem a barátaimtól, sem pedig a kollégáimtól” - mondta Hart, majd hozzátette, hogy szerinte ez az egész olyan akár egy börtön, ahová bezárják az embereket, de miután megtanulták a leckét, továbbra sem alkalmazzák őket.

“Miért kell véget érnie egy életnek pusztán amiatt, mert valaki hibázott, miért nincs lehetőség a változásra? Miről is beszélünk? Ki vagy te, hogy ezt eldöntsd?” - tette hozzá a színész.