A napokban megérkezett a Star Wars kilencedik epizódjának első előzetese, egyúttal pedig kiderült az is, hogy a franchise legújabb fejezetének címe The Rise of Skywalker lesz.

Úgy tűnik tehát, hogy ezzel lezárul a Skywalker család története a Csillagok háborújának történetében, ezzel kapcsolatban pedig fel is röppent a hír, hogy a film készítői mindenképpen konzultálni szerettek volna azzal az emberrel, aki mindezt útnak indította.

George Lucas annak idején az Egy új reménnyel nagy hatást gyakorolt az akkori filmipar szinte teljes egészére, majd a kilencvenes évek végétől a kétezres évek közepéig bezárólag elkészítette az előzménytrilógiákat is.

Lucas 2012-ben eladta a Lucasfilm stúdiót a Disneynek, így később már nem dolgozott a széria hetedik részén, az Az ébredő Erőn, sem pedig Az utolsó Jedik sem.

J.J. Abrams egy napokban adott interjújában azonban kiderül, hogy miután elfogadta a stúdió szerződését a kilencedik epizód megrendezésére, konzultált a Csillagok háborúja atyjával, George Lucassal.

„A film egy különleges kihívásnak számít, hiszen három trilógiát foglal egymásba a széria, három különböző lezárással. De alaposan át kellett gondolnunk, mi is a kilenc epizódnak az íve, mi is az igazán nagy történet lényege.”, nyilatkozta Abrams.

Noha a kilencedik epizódhoz korábban Colin Trevorrow és Derek Connolly írt forgatókönyvet, J.J. Abrams végül úgy határozott, hogy Chris Terrioval egy új darabon kezdenek el dolgozni, amelynek munkálataiba már bevonták George Lucast is.

A film cselekményével kapcsolatban egyelőre nincsenek híre, mindenesetre az már biztos, hogy még ez év decemberében megérkezik a mozikba.