Kiderült, ki lép Mel Gibson helyébe a Netflix folytatásfilmjében

Huszonkét évvel ezelőtt lehettünk szemtanúi a baromfiudvar lázadásának, vagyis inkább szökési kísérletének. A Csibefutam egy mókás animációs film volt, amely különleges stop-motion technológiával készült.

A film folytatása már évek óta készül, de egyelőre igen lassan haladnak. A Netflix tavaly szerezte meg a film jogait, így a Csibefutam: A csirkefalatok hajnalamár a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában fog megjelenni valamikor 2023-ban.

Az első rész főhőse Rocky, a kakas volt, aki egy nap törött szárnnyal landol a Tepsi tanya baromfiudvarán. A helyi tyúkok épp a sokadik szökésükön dolgoznak, mert a gazda hamarosan csirkés pitét tervek sütni belőlük. A tyúkok azt hiszik, hogy Rocky megtaníthatja őket repülni, ám a kakas valójában nem tud repülni, csak egy cirkuszi ágyúból lőtték ki.

Rockyt 2000-ben Mel Gibson szólaltatta meg, ám mostanra kiderült, hogy ő nem fog visszatérni a folytatásban. A legfrissebb hírek szerint már a helyettesét is megtalálták, aki nem más lesz, mint maga, Shazam! Vagyis Zachary Levi.

Rajta kívül több visszatérő is lesz a stábban. Visszatér Jane Horrocks Csipa, Imelda Staunton Husi és Lynn Ferguson Mac szerepében. De lesznek új csibék is a baromfiólban, akiket olyanok szólaltatnak majd meg, mint Josie Sedgwick, David Bradley, Romesh Ranganathan, Daniel Mays és Nick Mohammed.