Kiderült, ki rendezi a Maffiózók-előzményfilmet

Azt már tudjuk, hogy érkezik a Maffiózók-előzményfilm – és most már azt is, hogy ki fogja rendezni.

11 évvel az eredeti sorozat befejezése és számos pletyka után David Chase ismét készen áll arra, hogy elővegye a történetet, a Maffiózók univerzumának egy új szeletkéjét mutassa meg a világnak. Az már biztos, hogy a film cselekménye 1967-ben játszódik majd Newarkban, a középpontjában pedig a helyi fekete és olasz bűnszervezetek között feszülő konfliktus áll majd.

Alan Taylor lesz a szerencsés, aki a kezébe veheti majd a produkció irányítását, aki már veteránnak számít Hollywoodban, otthonosan mozog a nagy költségvetésű filmekben (Thor: Sötét világ vagy Terminátor: Genisys), de a tévésorozatokban is, hiszen olyan produkciók rendezésében vett részt, mint a Mad Men - Reklámőrültek, a Gengszterkorzó vagy a Trónok harca. Beszéli tehát az egész estét filmek és a sorozatok nyelvét is, vagyis munkásságát tekintve kifejezetten alkalmas a feladat megvalósítására. Nem beszélve arról a tényről, hogy a rendező a Maffiózók hat epizódját is jegyzi, amelyek közül az egyik még Emmy-díjat is hozott neki.

A sorozat egyébként összesen 21 Emmy-t hozott össze, amíg futott, míg befejező epizódját a mai napig az egyik leghatásosabbnak tartják a televíziózás történetében. A tervezett előzményfilmnek tehát igencsak magas léce kell majd megugrania, mert a sorozatnak hű és kitartó rajongói vannak. A történetről még nem lehet sok mindent tudni, de biztos, hogy felbukkannak majd benne a sorozatból ismert karakterek fiatalabb változatai – csak az kérdés még, hogy kié és hogyan.