Bármennyire is hihetetlenül hangzik, a Bosszúállók: Végjáték immár egy éves. Egy év telt el Vasember és Fekete özvegy halála, illetve Thanos univerzumból való kicsettintése óta. Ez idő alatt a film majd’ minden lehetséges rekordot megdöntött mind a mozikban, mind a bolti megjelenéskor. Nézzük, mit mutatnak a számok!

A filmet nagyjából 350-400 millió dollárból hozta össze a Disney és a Marvel, amivel máris a legköltségesebb mozik táborának közepén landolt. Természetesen erre a forgatás után még rájött rengeteg további költség is, hiszen egy ekkora projekt körül a világon lehető legnagyobb felhajtást kellett csapni, az pedig nem kevés pénzbe kerül.

Az eredmény viszont magáért beszél. A Bosszúállók: Végjáték a premier napján rekordot jelentő 357,1 millió dollárt hozott csak Amerikában, világszerte pedig 1,2 millió dollárt. Az első előzetesét egyetlen nap alatt 289 millióan nézték meg, a másodikat is 268 millióan, a közösségi médiában pedig 2,4 milliárd követője van a filmnek.

Most, hogy egy év eltelt, már lehetett összegezni a számszerű adatokat, és ezt közzé is tették. Ezek alapján a film elképesztő bevételt generált a Disneynek, amivel szintén rekordot döntöttek. Ez alapján 2,8 millió dollárt hozott végül a konyhára, amire korábban egyetlen film sem volt képes. Ha viszont ebből levonunk minden költséget, akkor a Disney tiszta nyeresége 890 millió dollár marad. Amit azért nem rossz summa.