Burt Young halotti bizonyítványa fényt derített a színész halálának körülményeire. A legendás Young 40 évet töltött a szórakoztatóiparban.

Karrierje során a New York-i születésű színész kiérdemelte a "Hollywood keményfiúja" címet, mivel arról volt ismert, hogy kemény fickókat játszott a maffiában, vagy épp a boldogulást kereső munkásokat.

Menedzsere, Lynda Bensky a következő közelményt adta ki: "Burt hatalmas érzelmi skálán mozgó színész volt. Meg tudott ríkatni és halálra tudott ijeszteni. De az igazi pátosz, amit megtapasztaltam, a lelkének megrendítő ereje volt. Onnan jött" - írta.

Végzetes szívproblémák

A The Blast által megszerzett halotti bizonyítvány szerint a Rockyban játszott szerepéről ismert színész szívproblémák miatt halt meg október 8-án, Los Angelesben, 83 éves korában. 

A dokumentumban Young közvetlen halálának okaként "szívmegállás" szerepel. Emellett más jelentős alapbetegségeket is felsorolt, mint a "szívinfarktus" vagy szívroham és az "érelmeszesedés", amelyben évekig szenvedett.

Az ateroszklerózis az artériák megvastagodását vagy megkeményedését jelenti. Ezt az artéria belső burkolatában felhalmozódó plakk okozza. A plakkot zsíros anyagok, koleszterin, sejtes salakanyagok, kalcium és fibrin lerakódásai alkotják. Ahogy ez felhalmozódik az artériákban, az artéria falai megvastagodnak és merevvé válnak.

A Volt egyszer egy Amerika sztárjának halálához hozzájáruló egyéb jelentős betegségek közé sorolták a pitvarfibrillációt és a szívinfarktust. A Mayo Clinic meghatározása szerint a pitvarfibrilláció szabálytalan és gyakran nagyon gyors szívritmus, amely vérrögök kialakulásához vezethet a szívben.Másrészt a szívizominfarktust a szívizom egy részének csökkent vagy teljes megszűnése okozza. Nem végeztek biopsziát vagy boncolást ahhoz, hogy erre a következtetésre jussanak.

Young a Los Angeles-i Northbridge Hospital Medical Centerben hunyt el a dokumentumok szerint, és a New York-i Flushingban található Mount St Mary Cemetryben helyezték örök nyugalomra.

A szerep, ami igazán ismertté tette

A queensi születésű színész arról volt a leghíresebb, hogy Sylvester Stallone oldalán Rocky Balboa sógorát, Paulie-t alakította a Rocky filmekben. Az első Rocky filmben Paulie-ként nyújtott kivételes alakítása miatt Young Oscar-jelölést érdemelt ki. Ezt a szerepet a későbbiekben minden Rocky-filmben eljátszotta.

Egy 2009-es interjúban Young elárulta, hogyan kaparintotta meg Paulie szerepét, és elmondta, hogy nem kellett meghallgatásra mennie. Az egykori amerikai tengerészgyalogos felidézte, hogy Stallone meglátta őt az MGM parkolójában, és közölte vele, hogy szerepelnie kell a filmben:

"Úgy gondoltam, hogy a forgatókönyvben van a legtisztább utcai próza, amit valaha olvastam" - mondta Young a híres sztárjával való találkozásáról - "Stallone nemcsak munkamániás, hanem egy zseni, aki mindig három évvel előre tekint. Igazi érzéke van ahhoz, hogy mi történik a világban."

Stallone az Instagramon egy régi közös fotó mellett gyászolta a szoros köteléküket: "Kedves barátomnak, BURT YOUNG-nak, hihetetlen ember és művész voltál, nekem és a világnak nagyon fogsz hiányozni... RIP" - írta a sztár.