A Jóbarátok sztárja, Matthew Perry elmesélte, hogyan udvarolt Julia Robertsnek faxüzenetek százaival - mielőtt felhagyott volna a dologgal, mert attól félt, hogy a színésznő elhagyja őt. 

Az 53 éves Perry elárulta, hogy románcuk azután kezdődött, hogy a Micsoda nő színésznőjét 1995-ben megkeresték, hogy szerepeljen a sitcomban. A producerek sürgették, hogy vegye fel a kapcsolatot Robertsszel, miután az kikötötte, hogy csak akkor vállalna vendégszerepet, ha a karakterével, Chandler Binggel együtt szerepelhetne a történetben. 

Perry elmondta: "Három tucat vörös rózsát küldtem neki, és a kártyán ez állt: "Az egyetlen dolog, ami izgalmasabb, mint az a kilátás, hogy szerepelni fogsz a sorozatban, az az, hogy végre van ürügyem virágot küldeni neked. Julia nem csak beleegyezett, hogy megcsinálja a sorozatot, de még ajándékot is küldött nekem - bagelt, sok-sok bagelt" - mesélte a The Timesnak. 

A beleegyezése, hogy szerepelni fog a Jóbarátok második szériájának egy különleges epizódjában, egy "három hónapos udvarláshoz" vezetett, amit Perry most úgy jellemez, hogy napi faxokon keresztül udvarolt neki, miközben Julia egy franciaországi filmen dolgozott. Mire a forgatás elkezdődött, már egy pár voltak. 

A hamarosan megjelenő önéletrajzi könyvében, a Friends, Lovers And The Big Terrible Thingben Perry elárulja, hogy több száz üzenetet váltottak egymással, amikor még nem volt általános az e-mail. 

Azt írja: "Naponta háromszor-négyszer ültem a faxgépem mellett, és néztem, ahogy a papírlapon lassan feltárul a következő üzenete. Annyira izgatott voltam, hogy néhány este azon kaptam magam, hogy egy partin egy vonzó nővel flörtölök, és félbeszakítom a beszélgetést, hogy hazarohanjak, és megnézzem, érkezett-e új fax. Tízből kilencszer volt egy."

A férfi és Roberts, aki ezen a héten tölti be az 55. életévét, végül kapcsolatot kezdtek, de Perry két hónappal a műsorban való szereplése után dobta a színésznőt. Bevallotta: "Julia Robertsszel randizni már túl sok volt nekem. Folyamatosan biztos voltam benne, hogy szakítani fog velem. Miért ne tette volna? Nem voltam elég; soha nem lehetek elég; megtört, elhajlott, szerethetetlen voltam. Így hát ahelyett, hogy szembenéztem volna az elkerülhetetlen gyötrelemmel, hogy elveszítem őt, szakítottam a gyönyörű és ragyogó Julia Robertsszel. Lehet, hogy úgy gondolta, hogy egy tévés pasassal nyomorog, és a tévés pasi most szakított vele. El sem tudom mondani, milyen zavart volt az arca."

A november 1-jén megjelenő könyvben Perry az opioidokkal kapcsolatos halálközeli élményeiről is beszámol. Azt is bevallja, hogy öt évvel azután, hogy szakított Robertsszel, végignézte, ahogy az Erin Brockovich, zűrös természet című filmben nyújtott alakításáért Oscar-díjat kapott, miközben ő "izzadtan és rángatózva" feküdt a rehabon, betegtársaival körülvéve. 

Perry így ír erről: "Ahogy a beszédét mondta, egy hang emelkedett fel abban a szobában, azon a rehabon, sürgető, szomorú, lágy, dühös, könyörgő, vágyakozással és könnyekkel teli. Viccelődtem. "Visszaviszlek" - mondtam. "Visszaviszlek." Az egész szoba felnevetett, bár ez nem egy sitcomban elhangzó vicces mondat volt. Ez most a való élet volt. Azok az emberek a tévében már nem az én embereim voltak. Nem, azok az emberek, akik előtt reszketve, takarókba burkolózva feküdtem, most már ők voltak az én embereim." 

Perry azt is elárulta, hogy beleszeretett Jennifer Anistonba, akit közös ismerősök révén ismert meg három évvel azelőtt, hogy együtt szerepeltek a Jóbarátok című filmben. Azt írja: "Azonnal megtetszett (hogy is ne tetszett volna?), és megkedveltem. És úgy éreztem, hogy ő is kíváncsi volt rám - talán lesz belőle valami. Akkoriban két munkát kaptam egy nap alatt... egy Funniest Home Videos típusú műsort és egy sitcomot. Felhívtam Jennifert, és azt mondtam: "Te vagy az első ember, akinek el akartam ezt mondani. Rossz ötlet volt. Szinte éreztem, ahogy jég képződik a telefonban. Visszatekintve egyértelmű volt, hogy ezzel azt hitettem el vele, hogy túlságosan vagy rossz értelemben tetszik nekem... és csak súlyosbítottam a hibát azzal, hogy aztán randira hívtam. Ő visszautasította (ami nagyon megnehezítette, hogy ténylegesen randizzak vele), de azt mondta, hogy szívesen lenne a barátom. Én csak súlyosbítottam a helyzetet azzal, hogy azt mondtam: "Nem lehetünk barátok!".