Kiderült, mik a Marvel tervei a Bosszúállók után

Miután a Marvel igencsak megszedte magát az elmúlt években a szuperhős-filmjeivel (amiből az a potom 19 úgy 16 milliárd dollárt hozott a konyhára), és hivatalosan is bejelentették, hogy a jövőre elkészülő Bosszúállók 4 bizonyos szempontból egy korszak lezárását jelentik majd, itt volt az ideje, hogy nyilatkozzanak a Bosszúállókon túli jövőről is.

Természetesen megvannak a terveik, hogyan lehet még sikeresebb kasszasikereket gyártani (pedig igazán nem panaszkodhatnak: a Bosszúállók: Végtelen háború jelenleg 1 milliárd dollár felett jár), és milyen irányba szeretnék majd vinni a stúdióban készülő filmeket.

A Disney CEO-ja, Bob Iger csöpögtett pár infót arról, mire számíthatnak a rajongók: a Marvel kreatív csapatával tartott rendszeres megbeszélések során arra jutottak, hogy itt az ideje egy új franchise-nak. Ez természetesen – a karakterekre és a szereplőkre való tekintettel – nem jelenti azt, hogy soha többet nem bukkan majd fel a filmvásznon egy Bosszúállók-karakter sem, de az biztos, hogy ilyen volumenű Bosszúállók-film nem készül a közeljövőben.

A Bosszúállók 3 monumentális költségvetése elsősorban az igen összetett stáblistának volt köszönhető, és Iger azt nyilatkozta, hogy bár a film anyagilag igen sikeresnek mondható, elképzelhető, hogy nem lesz annyira jó a megtérülése a csillagászatinak mondott sztárgázsik miatt. Persze nem kell megijedni, ettől még nem megy csődbe a Marvel.

Inkább olyan karakterek felé fordulnak, amelyek most szereznek maguknak egyre növekvő népszerűséget, mint például a Fekete Párduc vagy a Pókember, és nagy tárgyalásban vannak a 21th Century Foxszal olyan karakterek ügyében, mint az X-Men vagy a Fantasztikus Négyes.

A következő egy évben még 4 Marvel-film (A Hangya és a Darázs, Pókember - Irány a Pókverzum, Marvel Kapitány, Bosszúállók: Végjáték) pörög majd ki, mielőtt kiderül, hogy az új franchise mivel örvendezteti meg azokat, akiknek nincs még elegük a szuperhősökből.