Kiderült, mikor jön a noir stílusú Batman-szólófilm

Az utóbbi hónapokban nem sokat hallhattunk Matt Reeves Batman-mozijáról, a rendező azonban a legújabb interjújában végre lerántotta a leplet a premierdátumról, de nem ez az egyetlen újdonság, ami kiderült.

Ígéretes hírek láttak napvilágot a DC önálló Batman-mozijáról, melynek az a Matt Reeves foglalja el a rendezői székét, akik olyan karakteres sikerfilmekkel tette le névjegyét Hollywoodban, mint a Cloverfield vagy A majmok bolygója: Háború.

A direktor a THR-nek adott interjújában elmondta, milyen stílusú filmet tervez, de az is kiderült, mikor kerül a mozikba a jelenleg Batman munkacím alatt készülő produkció.

"Detektív módban láthatjuk majd Batman, úgy, ahogy soha korábban. A képregényekből jól ismerhetjük ezt az arcát. Elvileg ő a világ legjobb detektívje, és ez nem feltétlenül derült ki a karakter korábbi filmjeiből. A célom, hogy ezúttal végigjárjuk ezt az utat, ahogy nyomoz a bűnözők után, és megpróbálja felderíteni a bűnesetet" - mondta.

Ezek alapján egy ízig-vérig krimi filmre számíthatunk, melyben lényegesen nagyobb szerepe lesz majd Batman említett oldalának, mint az akciójeleneteknek. Ezt támasztja alá az is, hogy a direktor a noir kategóriába sorolja a szóban forgó képregény adaptációt.

Reeves az interjúban azt is elmondta, hogy a filmnek nem egy főgonosza lesz, a forgatókönyv ugyanis Batman számos, de egyelőre meg nem nevezett nemezisét felsorakoztatja.

Ami pedig a premierdátumot illeti, a rendező megerősítette, hogy 2021. első felében várható a premier, de addig még bőven lesz munka. A casting a közeljövőben veszi kezdetét, és az szinte biztos, hogy Ben Affleck nem ölti újra magára a Denevérember jelmezét.