A Sony szerencsésen dűlőre jutott a Disneyvel, így Pókember a jövőben is részese maradhat a Marvel moziverzumnak. Igen ám, de ez nem jelenti azt, hogy a Sony félreteszi a falmászó körüli univerzumot. Már csak azért sem, mert a Venom sikere megmutatta, hogy jó kezekben nagyon sokat ki lehet hozni belőle a főhős nélkül is. A következő lépés a Morbius lehet idén nyáron, de a legfrissebb hírek szerint hosszú távon is ezt az utat követheti a Sony.

A nyári Morbius mozit idén októberben követi a , de egyes források szerint a Sony már be is jegyzett egy egyelőre még be nem jelentett újabb Pókember-spinoffot is egy évvel későbbre, vagyis 2021 októberére. Erről egyelőre csak a találgatások mennek, hiszen hivatalosan semmilyen további részlet nem ismert.

Abban nagyjából biztosak lehetünk, hogy nem a Morbius folytatásáról van szó, ahhoz túlságosan is kevés idő telne el az első filmhez képest. A Venom harmadik része ugyanilyen okokból kétséges. Akkor viszont maradnak a falmászó más ellenfelei, márpedig ezekből van bőven.

A legnagyobb esély Kraven, a vadász felbukkanására lehet, ugyanis a karakteren jó ideje dolgoznak már, illetve képregényes vonalon is az egyik legnépszerűbb. Mellette a tervek között olyan arcok szerepelnek, mint Madame Web, Spider-Woman vagy épp Nightwatch. A hírek szerint a Sony dolgozott egy Silver & Black sorozaton is, amely Silver Sable és Black Cat párosát hozta volna össze, ám ezt elkaszálták.

Pókember háza táján egyébként is érdekes változásokra lehet számítani a jövőben. Egyfelől állítólag a rajongók kérésére a Sony a jövőben biszexuális karaktert kreálna Pókemberből. De arról is lehetett hallani, hogy Peter Parker karakterét Miles Morales válthatja ki a mozivásznon is. De a legérdekesebb pletyka mégis a Doctor Strange az őrület multiverzumában mozihoz kapcsolódik. Ennek rendezését Sam Raimi kapta meg, a multiverzumban pedig felbukkanhat majd a Tobey Maguire féle Pókember, de akár Andrew Garfield is.