Kiderült, milyen lett volna Tim Burton Macskanő filmje

Daniel Waters, a Batman visszatér forgatókönyvírója arról beszélt, hogy milyen ellentétes elképzelései voltak neki és Tim Burtonnek egy lehetséges Macskanő spin-offról Michelle Pfeiffer főszereplésével.

Egy nemrégiben tartott beszélgetésen (melyről az IndieWire számolt be) Waters elárulta, hogy egy szatirikus képregényfilmet képzelt el, hasonlóan a Prime Video A fiúk című sorozatához, míg Burton egy szerényebb, 18 millió dolláros fekete-fehér filmet szeretett volna készíteni, mely Selina Kyle életére koncentrált volna egy kisvárosban.

A Batman visszatér kritikáira reflektálva Waters megjegyezte, hogy a filmet a képregényrajongók részéről visszatetszés érte, amiért nem adaptálta hűen a Macskanő és a Danny DeVito által alakított Pingvin háttértörténetét. Megjegyezte, hogy elsősorban Burton kedvében akartak járni, nem voltak mélyreható ismerői a Batman-gonoszoknak vagy a tágabb képregényes kontextusnak.

Annak ellenére, hogy Pfeiffer Macskanő alakítása elismerést váltott ki, a tervezett spin-off sosem jutott túl a fejlesztési szakaszon.

akció | fantasy | krimi | szatíra

Nem sok ideje volt felocsúdni Gotham Citynek Joker gaztetteiből, máris újabb veszély fenyegeti a várost a torzszülött Pingvin személyében, aki arra készül, hogy egy korrupt... több»