James Cameron korábban már elárulta, hogy egy teljes évet töltött az Avatar folytatásának megírásával, a forgatókönyv végül a kukában végezte. Így persze nem is kérdés, hogy a rajongókat azóta is foglalkoztatja, miről is szólt volna ez a történet.

Cameron elmondta, hogy akkoriban egy teljes írói csapattal dolgozott együtt, a munkafolyamat során rengeteg ötlet felmerült, amelyet “igyekeztek egy dobozba” zárni, a forgatókönyv azonban sehogy sem akart összeállni.

“Egy bizonyos ponton azt mondtam: 'Befejezem, és meglátjuk, hogy lesz-e belőle film'. Így is tettem. Azt hiszem, 130 oldal lett végül, amire azt tudtam mondani, hogy ez egy nagyszerű történet, pokolian jó olvasmány” - mondta a rendező.

A projekt egyébként az Avatar: The High Ground címet kapta, Cameron pedig azt is elárulta, hogy a legfőbb probléma az volt vele, hogy nem igazán illeszkedett az Avatar szabályrendszeréhez, a történet nem volt eléggé fordulatos, és hogy túlságosan mellőzte a spirituális elemeket, amely a valóság és az álomvilág között határvonalakat taglalja.

Cameron azt is hozzátette, hogy néhány elemet még így is beemeltek A víz útja forgatókönyvébe, illetve a harmadik részben is fel tudnak használni majd néhány részletet.

“Van benne néhány nagyszerű dolog. Úgy értem, ott vannak a Na'vi-k, akik íjakkal és nyilakkal harcolnak a nulla G-ben. Úgy értem, benne vagyok! Meg akarom nézni azt a filmet. De nem sikerült eléggé megvalósítani az általános történetet és a tematikus célokat, amiket elképzeltem. Ezért Dark Horse képregényt csinálunk belőle. Láthatjátok majd azt a köztes csatát, ami az első és a második film között zajlott” - tette hozzá a rendező.

Az Avatar: A víz útja idén decemberben érkezik a hazai mozikba.

akció | fantasy | kaland | sci-fi | thriller

Közel 13 évvel az Avatar első részének bemutatása után James Cameron elkészítette a folytatást, amely Pandora rejtett vízi világába kalauzolja a nézőt. Jake és Neytiri... több»