85 Star Trek  (2009)

Arról már évekkel ezelőtt is lehetett hallani, hogy Quentin Tarantino szívesen rendeznek 22477 filmet, de igazán komolyan sosem vették a dolgot. A Paramount most azonban újra elővette az ötletet, sőt, mindjárt két másikat is, ugyanis gőzerővel dolgoznak azon, hogy valahogy profitábilis formában hozzák vissza a mozivásznakra az egyébként világszerte még mindig sokmilliós rajongótáborral bíró franchise-t.

Tarantino filmötletéről most kiderült néhány érdekes és tipikusan „tarantinós” részlet. A forgatókönyvet Mark L. Smith dobta össze hozzá, a történet pedig valójában eléggé hasonlít az eredeti sorozat egyik epizódjára. Ebben Kirk kapitányt, Spockot és McCoyt egy olyan bolygóra sugározták le, ahol a ’20-as évek jellegzetes gengszterkorszaka virágzott. Quentin Tarantino is ezt a sémát követné, vagyis az ő filmje is egy ilyen gengszteres 22477 lenne, ahogy ő fogalmazott, „egy kis Ponyvaregény a világűrben gengszterekkel”. Ennek némiképp ellentmond azért, hogy a sztori a Földön játszódott volna, nem pedig az űrben…

A Paramount a hírek szerint tehát két másik ötletet is megvizsgál. Ezek közül az egyik Noah Hawley rendezőé, akivel tavaly vették fel a kapcsolatot. Ám a hírek szerint ez a projekt mostanra teljesen a háttérbe szorult, bár egyelőre teljesen nem lőtték le. Az ok mondjuk érthető, hiszen a film története szerint egy titokzatos vírus szinte a fél univerzumot kipusztította benne. Ilyen sztorival mostanában elég kockázatos lenne próbálkozni.

A harmadik projekt J.J. Abrams 2009-es 22477 rebootjának egyenes folytatása lenne, amelyben az eredeti szereplőgárda egy része is visszatérne. Köztük Chris Hemsworth-tel és Chris Pine-nal, tehát mind közül vélhetően ezt lenne a legköltségesebb megvalósítani.

Hogy végül a Paramount a három ötlet közül választ-e egyet vagy inkább egy negyedik után néz, azt egyelőre nehéz lenne megjósolni. De az tény, hogy a rajongóknak úgy hiányzik már egy valamire való 22477 mozi, mint egy falat kenyér.