Annak idején, mikor a Lucasfilm a Disney tulajdonába került, a rajongók nagy részében valóban kétségek merültek fel, miként is festenek majd a jövőben a Star Wars filmek, mostanra azonban úgy tűnik, ezek a kétségek szertefoszlottak.

Miután azonban kiderült, hogy a kilenc epizódból álló Skywalker-saga is lezárul, a stúdió pedig egy új trilógiát nyit majd a jövőben, amelynek készületeit az idén nem kis csalódást okozott Trónok harcai alkotói, David Benioff és D. B. Weiss vezényelik majd, újabb fenntartások merültek fel a rajongók részéről.

A napokban számoltunk be arról, hogy Benioff és Weiss távoztak a produkciótól, noha a Lucasfilm elnöke Kathleen Kennedy leszögezte, hogy az ajtót továbbra is nyitva hagyták. Azóta pedig számos találgatás merült fel azzal kapcsolatban, miről is szólt volna a páros Star Wars koncepciója.

A Variety magazin legfrissebb értesülései szerint az új Star Wars filmszéria csakugyan több ezer évre korábban tekintett volna vissza, amely valószínűleg a Jedi rend és vallás kialakulását tárta volna fel. Az értesülések szerint azonban az alkotók és a stúdió elképzelései mindezeken túlmenően egy kissé eltért egymástól.

A hírek szerint Benioff és Weiss ráadásul máris aláért egy 250 millió dolláros szerződést a Netflix-szel, amelyek az elkövetkező évekre szól majd.