Nyilvánosságra került Angelina Jolie Brad Pittnek írt korábbi e-mailje, amely jelenleg közokiratnak számít, mivel azt a színésznő a bírósági beadványában használta fel.

Az üzenet tartalma szerint Jolie részvényesként ki akarja vonni magát a közös vállalkozásukból. A színésznő az e-mail megírását azzal indokolja, hogy “ne legyen érzelmi alapú" a döntése, amely arra vonatkozik, hogy eladja a Chateau Miraval borászatukban lévő részesedését, amelyben maga Brad is résztulajdonos.

“Ez az a hely, ahová hazahoztuk az ikreket], és ahol összeházasodtunk az édesanyám emlékére állított emléktábla felett. Egy hely, amely magában hordozta annak ígéretét, hogy mi minden lehetett volna mindez, és ahol azt hittem, hogy meg fogok öregedni. Még most is lehetetlen ezt sírás nélkül megírni. Kincsként fogom őrizni az emlékeimet arról, ami egy évtizeddel ezelőtt volt” - írja Jolie.

“De ez a hely egyben a családunk végének kezdetét is jelenti, és egy olyan vállalkozásét, amelynek középpontjában az alkohol áll. Azt reméltem, hogy valahogy ez lesz az, ami összetart minket, és megtaláljuk a fényt és a békét. Most már látom, hogy tényleg ki akartál rúgni, és valószínűleg örülni fogsz, ha megkapod ezt az e-mailt” - írja a továbbiakban a színésznő.

A színésznő az üzenetben azt is hozzáteszi, hogy több olyan meggondolatlan döntést látott, amely anyagi problémákat vetett fel, és amelyekről nem konzultáltak vele. Jolie majd azt is megjegyzi, hogy “képtelen nyilvánosan vagy magánéletben részt vállalni egy olyan üzletben, amely az alkoholon alapul, amikor az alkoholista viselkedés olyan mélyen ártott a családunknak”.

“El sem tudom mondani, mennyire felzaklató számomra, hogy idáig kellett eljutnom. Az álmod az üzlethez és az alkoholhoz való viszonyodról a saját álmod, és ezt fájdalmasan világossá tetted. Minden jót kívánok neked az üzlethez, és őszintén remélem, hogy a gyerekek másképp gondolkodnak a Miravalról, amikor idősebbek lesznek, és meglátogatnak téged ott” - tette hozzá a színésznő.

2022-ben Angelina eladta a Chateau Miraval borászatban lévő részesedését Yuri Shefler orosz oligarchának. Ez arra késztette Bradet, hogy beperelje őt. Brad azzal vádolta Angelinát, hogy rontotta a borászati cégük hírnevét azzal, hogy eladta a felét egy "ismeretlennek". A per eredményeként Angelina olyan dokumentumokat nyújtott be, amelyekből rengeteg visszaéléssel kapcsolatos állítás látott napvilágot. Brad Pitt a továbbiakban pedig minden vádat tagadott.