Kínos ügy: Bankrablónak hitték, megbilincselték a Fekete Párduc rendezőjét

"Ennek a helyzetnek soha nem lett volna szabad megtörténnie" - mondta a Fekete Párduc rendezője, Ryan Coogler az incidensről, amely során rövid időre őrizetbe vették, miután megpróbált felvenni 12 000 dollárt.

A TMZ által először nyilvánosságra hozott sztori szerint a Fekete Párduc rendezőjét, Ryan Cooglert idén januárban az atlantai rendőrség őrizetbe vette, miután tévesen bankrablónak hitték egy Bank of America fiókban. 

A rendező a Variety-nek elmondta, hogy a Bank of America együttműködött vele, és megfelelően kezelte az ügyet, hozzátéve, hogy "ennek a helyzetnek soha nem lett volna szabad megtörténnie".

A TMZ egy atlantai rendőrségi jelentés alapján számolt be a történetről, amelyből kiderült, hogy a 35 éves Coogler kalapban, napszemüvegben és COVID arcmaszkban próbált pénz felvenni. A pénztárhoz lépve átadott a pénztárosnak egy készpénzfelvételi cédulát, amelynek hátuljára azt írta: "12 000 dollárt szeretnék készpénzben felvenni a folyószámlámról. Kérem, a pénzszámlálást máshol végezze el. Szeretnék diszkrét lenni".

Ez felkeltette a pénztáros gyanúját, aki a rendőrségi jelentések szerint egy állapotos fekete nő volt, de személyazonosságát az atlantai rendőrség nem igazolta. A pénztáros félreértette a helyzetet, értesítette a főnökét, és együtt hívták a rendőrséget.

Amikor Coogler kijött a bankból, a rendőrség megbilincselte a rendezőt. A jelentés szerint Coogler elkérte az összes helyszínen jelen lévő rendőr jelvényszámát. Végül mindenkit elengedtek, beleértve a rendező terepjárójában ülőket is.

Coogler 2021 nyara óta tartózkodik Georgiában, ahol a Fekete Párduc folytatását, a Fekete Párduc: Vakanda, légy áldott!-at forgatja.  Az első rész 1,34 milliárd dollárt hozott a kasszáknál, és továbbra is az egyetlen Marvel-film, amelyet a legjobb film Oscar-díjára is jelöltek. A film idén novemberben debütál a mozikban.