A korábban Jar Jart alakító Ahmed Best visszatért a Star Wars univerzumba.

A mandalóri legutóbbi epizódjában Best egy bizonyos Kelleran Beq nevű jedit alakított, aki segített Gorgunak megszökni a Jedi Templomból a 66-os parancs végrehajtása során. Az ugyanakkor nem derül ki, hogy Beq hová is menekíti Grogut, a bevágás csupán egy emlék formájában jelenik meg, amely váratlanul félbe is szakad, így könnyen lehet, hogy Best karaktere még visszatér a történetben.

Nem ez az első alkalom, hogy Best Kellerant alakítja, korábban a karakter Star Wars: Jedi Temple Challenge című gyermekeknek készült játékműsorban szerepelt. A színész egyébként korábban őszintén beszélt arról, milyen támadások is érték Jar Jar szerepe miatt, amely következtében az öngyilkosság gondolata is felmerült benne.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Ahmed Best (@bestahmed) által megosztott bejegyzés

“Volt egy kritika, hogy ez a jamaikai, tört dialektus, ami sértő volt, mert nyugat-indiai származású vagyok - nem vagyok jamaikai. Nem igazán tudtam, hogyan reagáljak. A depresszió teljesen lecsapott rám. Egyszerűen össze voltam törve. Az egyetlen dolog, ami eszembe jutott, hogy jobban érezzem magam, az volt, hogy átsétálok a Brooklyn hídon. Viszont egy alkalommal nem láttam Manhattan fényeit. Nem láttam semmit, csak köd volt előttem. Akkor már teljesen belefáradtam abba, hogy magyarázkodnom kelljen, hogy védenem kell magamat és a munkámat. Belefáradtam abba, hogy harcolnom kell a rasszizmus és a faji sztereotípiák ellen. Teljesen kimerültem” - mondta korábban a színész.

A mandalóri harmadik évada már elérhető a Disney+ műsorkínálatában.

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Újraegyesülve a mandaloriak és Grogu folytatják útjukat egy olyan galaxisban, amelyet már nem a törvények uralnak. Miközben régi szövetségesekkel találkoznak és új... több»