Kit érdekel a Godzilla vs Kong, ha itt a japánok válasza Hollywood szörnyfilmjére? (előzetes)

A 2016-os Shin Gojira megjelenése után nem kellett sokáig várni arra, hogy a készítők, Shinji Higuchi és Hideaki Anno bejelentsék, hogy elkészítik a Shin Ultramant is, amelyhez jó ideje megérkezett az előzetes, de a filmet továbbra sem láthattuk.

Bár a Shin Ultraman az eredeti tervek szerint még 2019-ben debütált volna, de meglehetősen csendes volt a produkció háza tája,  majd eljött a 2021-es év és a járvány, ami újabb halasztást eredményezett, a jelenlegi premierdátum 2022. március 13.

A Godzillához hasonlóan az Ultraman története szintén sokkalta inkább a katasztrófahelyzet kezelésére és a politikai belviszályra helyezi majd a hangsúlyt. Ezt a megközelítést egyébként annak idején sokan üdvözölték a Godzilla kapcsán, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy így jóval kevesebb akciót vonultatott fel a film, kérdéses tehát, hogy mennyire működik ez majd az Ultraman esetében is.

A filmet mindenesetre ne keressük a hazai mozikban, de lehet, hogy a közeljövőben streamingen még elcsíphetjük. Addig is mutatjuk az előzetesét idelent.

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

Hatalmas szörnyek bukkannak fel, és az emberiség pusztulásával fenyegetnek. A kormány saját kézbe veszi a dolgokat, válságstábok ülnek össze, hogy megoldást találjanak, ám... több»