Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
67%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
3
Vélemények
16
Képek
6
Videók
 
Deku   2017. 12. 23.

legújabb vélemény

Minden pillanata aranyat ért a filmnek. Nekem ennél jobb nem is kell. Hatalmas alkotás kötelező darab. Ezt a filmet nem kell sehova se dicsérni, mert megteszi ezt helyettünk maga a film.

 
Torres9   2016. 08. 30.

Az eredeti óta ez a legjobb földolgozás. Godzilla itt fékezhetetlen, olyan erőt mutat, ami segít a kétségbeesést átérezni. A sok irodai jelenet, a politikusok beszélgetései és tehetetlensége a japán kormány szatírája, de ez persze külsősként nehezen érthető


 
pav   2016. 10. 13.

Szerintem már rég be kellett volna fejezni a Godzilla-filmeket, ez is már teljesen fölösleges, nagyon sok unalmas irodai résszel

Kimiko Yo
Hiroki Hasegawa
Satomi Ishihara
Hiroki Hasegawa
Hiroki Hasegawa
Hiroki Hasegawa

A film összbevétele 78 048 505 dollár volt (imdb.com).

 

Az eredeti, 1953-as film zenéje is felcsendül benne.

(Thibo84)
 

A filmnek 328 szereplője van.

(Thibo84)
 

A Godzillát (1998) is beleszámítva ez a 31. Godzilla-film.

(Thibo84)
 

Ez az első, Japánban készített Godzilla film 1985 óta, ahol a címszereplő nem harcol egy másik szörnyeteggel.

(Thibo84)
 

Godzilla megjelenését megváltoztatták a különféle külföldi filmes posztereken. Az amerikai poszteren a szemét feketére festették, míg a Fülöp-szigeteki poszteren a karja jelentősen kibővült.

(Thibo84)
 

Eredetileg a filmnek családi dráma és romantikus mellékszálai voltak, amelyeket Hideaki Anno rendező írt.

(Thibo84)
 

Ebben a filmben Godzilla 118,5 méter magas. A Godzilla (2014) című filmben a szörny 108 méter, majd a folytatásban, a Godzilla: A szörnyek királyában (2019) már 119,8 méter magas.

(Thibo84)
 

A nap, amikor az emberek először találkoznak a névleges szörnyeteggel, feltételezhetően november 3-a, ami hivatkozás március 11-re, a 2011. évi tohókui földrengés kezdetének napjára. Egyben utalás az eredeti, 1954-es Godzilla film japán megjelenési dátumára, amely 1954. november 3-án volt.

(Thibo84)
 

Hiroki Hasegawa azonnal elfogadta a szerepet a filmben, kijelentve: "Ki nem akarna részt venni egy Godzilla produkcióban?"

(Thibo84)
 

Satomi Ishihara számára – aki egy japán–amerikai diplomatát játszik – előadásának legnehezebb része az angol nyelvtanulás volt. Rájött, hogy egy amerikait játszik, és megdöbbentette az angol párbeszéd mennyisége, amivel a forgatókönyv elolvasásakor szembesült.

(Thibo84)
 
Összességében pedig egyértelműen az jelenthető ki, hogy ez a mozi sokkal inkább tartalmi szempontból volt érdekes, mint esztétikailag, és bár nem láttam az összes Godzilla filmet - sőt... - de kötve hiszem, hogy az elmúlt néhány évtizedben láttunk volna ennyire okos felhasználását bármilyen óriásszörnynek, ami tulajdonképpen még meg is ágyazott a franchise szó szerinti felélesztéséhez.

8/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.