Pusztító az új japán Godzilla-filmA kép forrása: Toho

Tíz évvel az utolsó japán Godzilla produkció, a Gojira: Fainaru uôzut követően újabb adaptációt kaptt az ikonikus radioaktív őshüllő. A kaiju-filmekben élen járó Japán ezzel talán visszahódíthatja Hollywoodtól Godzillát, mely két éve kapott egy újabb feldolgozást. Gareth Edwards filmje minden tekintetben lekörözte az álomgyár ezt megelőző próbálkozását, mellyel Roland Emmerich csúfosat bukott még 1998-ban.

A 2014-es Godzilla kimondottan jól szerepelt, világszerte több mint 520 millió dolláros bevételre tett szert. A teljes összeghez a japán nézők 26 millió dollárral járultak hozzá. A film a kritikusok tetszését is elnyerte, így a Warner nem sokkal a bemutató után 2018. június 8-ra tűzte ki a franchise második epizódjának premierjét.

A filmet az eredeti, 1954-es fekete-fehér, Ishirô Honda rendezésében bemutatott Godzillat is készítő Toho filmstúdió gyártja, mely legutóbb 2004-ben adaptálta a filmvászonra az óriáshüllőt, s mely a japán filmtörténet 28. Godzilla-mozija volt, de hazájában csalódást keltően csak 12 millió dolláros bevételre tett szert. A Toho szerint az újabb film egyik apropóját a számítógépes képalkotásban beállt óriási fejlődés adja, de az ígéreteik szerint ezúttal nem egy hagyományos feldolgozással készülnek. Taichi Ueda, a film producere elmondta, hogy olyan produkciót terveznek, mely a megállja a helyét hollywoodi riválisával szemben. 

A Shin Gojira 2016-ban debütál a mozikban. 

76 Shin Gojira (2016)

akció | dráma | horror

A harmincadik Godzilla feldolgozás az eredeti japán verzió (1954) rebootja. A történet középpontjában a japán partoknál végzett nukleáris kísérletek révén létrejött... több»