Kizárják Will Smith-t az Oscarról?

Az idei Oscar-díjátadó Will Smith pofonjától volt hangos, a színész ugyanis egyszerűen felsétált a színpadra, majd megütötte Chris Rockot, aki felesége, Jada Pinkett Smith kopaszodásán poénkodott.

A történtekkel kapcsolatban azóta számos hollywoodi sztár megszólalt, voltak olyanok, akik egyszerűen elítélték Smith reakcióját, mások pedig igyekeztek humorosan felfogni a helyzetet.

Azóta az Akadémia is reagált a történtekre egy hivatalos közleményben, amelyben azt is kifejtette, hogy a történtek valószínűleg nem maradnak következmények nélkül Smith-re nézve.

“Hivatalosan is vizsgálatot indítunk az incidenssel kapcsolatban, és további intézkedéseket kívánunk foganatosítani az alapszabályzattal, a magatartási normáinkkal és a kaliforniai törvényekkel összhangban” - olvasható a közleményben.

A hivatalos dokumentum szerint az elfogadhatatlan magatartás közé tartozik "a hívatlan és az adott helyzetben helytelen és nemkívánatos fizikai kontaktus". A fentebb említett magatartási normák azt is kimondják, ha egy tagról kiderül, hogy megsértette a normákat, akkor az Akadémia fegyelmi eljárást indíthat, amely a tagság felfüggesztését vagy a tagságból való kizárást vonhatja maga után.

Will Smith az idei gálán elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést a Richard királyban nyújtott alakításáért, beszédében bocsánatot kért az intézménytől, Chris Rockot azonban nem említette. “A szerelem őrült dolgokra késztet” - jegyezte meg a színész.

Chris Rock egyébként a későbbiekben nyilvánosan is bocsánatot kért pályatársaitól.