Közös filmmel jön Jessica Chastain és Al Pacino, és erre igazán megéri várni

William Shakespeare ismét visszatér a mozivászonra!

Bernard Rose írja a Lear, Rex... című Lear király új adaptációjának forgatókönyvét. A címszerepet Al Pacino, Gonerilt pedig Jessica Chastain alakítja majd. 

"Al és én egy merész, filmes Lear-t fogunk készíteni, amely ugyanolyan megható és erőteljes lesz, mint amilyen a darab volt az eredeti közönség számára. Nagyon örülök, hogy Jessica Chastain is csatlakozik hozzánk ezen az úton." - nyilatkozta Bernard Rose.

A film producere Barry Navidi, akinek ez lesz az ötödik közös munkája Pacinóval A velencei kalmár (2004), valamint a nemrégiben Magyarországon forgatott Modi (2024) után, amelyet egyébként Johnny Depp rendezett.

Chastain a Salome című színpadi darabban játszott Pacino mellett, ez vezetett ahhoz, hogy Pacino végül felkérte a színésznőt és Chastain az általa rendezett Wilde Saloméban is eljátszhatta Salomét. 

"Ez a projekt több mint egy évtizede Al szerelmi munkája" - mondta Navidi a Deadline-nak - "Örömömre szolgál, hogy Bernard Rose briliáns adaptációjával és merész, egyedi látásmódjával vászonra vihetem ezt a csodálatos vállalkozást. Annyira izgatott vagyok, hogy újra együtt dolgozhatok Jess-szel, hiszen Pacino Wilde Salome-ja óta erre nem volt módom."

Miről fog szólni

A Lear, Rexben egy idősödő király felosztja földjét három lánya között, hogy megelőzze a jövőbeli viszályokat. Ám elutasítja a fiatal lányt, aki szereti őt, és rosszindulatú nővéreire bízza magát, akik azonban megfosztják hatalmától, és a rémület és az őrület határáig taszítják ezzel.

A film nyár végi kezdését tűzte ki célul Los Angelesben.

Addig is, ha hangolódnál, íme a Wilde Salomé trailere!

dokumentum | dráma

Történet kéjvágyról, kapzsiságról és egy nő megvetéséről. több»