Jelenleg fut a mozikban Ridley Scott legújabb filmje, a valós eseményeket feldolgozó A Gucci-ház. A film Maurizio Gucci meggyilkolásának történetét meséli el, így az egyik legfontosabb szereplő természetesen az üzletember felesége, Partizia Reggiani. Őt Lady Gaga formálja meg a filmben, aki valósággal megküzdött ezzel a szereppel.

A színész-énekesnő a Variety magazinnak adott interjút, amelyben elmesélte, milyen megpróbáltatásokon ment keresztül a szerep miatt. Saját bevallása szerint jelenleg élete azon szakaszát éli, amikor mindent az alkotásnak és a művészetnek vet alá. Ez könnyen megváltozhat majd, ha egyszer anya lesz, de jelenleg ez tölti ki az életét. Éppen ezért Patrizia Reggiani megformálását is a lehető legtökéletesebben akarta kivitelezni.

Csakhogy ez a maximalizmus elég csúnyán a visszájára fordult. A forgatás nagyjából kilenc hónapot vett igénybe, vagyis Lady Gaga ennyi időt töltött Patrizia Reggiani bőrébe bújva. Nagyjából szó szerint. Az interjúban ugyanis arról mesélt, hogy annyira beleélte magát a szerepbe, annyira magára vette Patrizia Reggiani személyiségét, hogy egy idő után már képtelen volt kilépni belőle.

Akkor is az ő akcentusával beszélt, amikor nem a forgatáson volt. Úgy látta a világot, ahogy ő látja, úgy gondolkozott a dolgokról, ahogyan ő. Lényegében hazavitte azt a sötétséget, ami az ő lelkében lakozik. Ez pedig oda vezetett, hogy szellemileg teljesen kimerült és egy idő után már fizikai jelei is mutatkoztak a túlterheltségnek.

Ezért a forgatás utolsó szakaszára már pszichiáter segítségét kérte, sőt, egy szakember a forgatásokra is állandóan elkísérte, mert ez adott számára biztonságérzetet. Lady Gaga azt is hozzátette, hogy mindezt utólag nem azért tárja a nyilvánosság elé, hogy a saját képességeit vagy erényeit villogtassa. Arra szeretett volna rámutatni, hogy egyetlen színésznek vagy művésznek sem lenne szabad soha ennyire túlhajszolnia magát, nem szabad átlépni azt a bizonyos határt.