Lebilincselő kalandfilm - jól teljesít a Ready Player One a kritikusok szerint

Steven Spielberg új sci-fi kalandfilmje, a nem túl távoli jövőben játszódó Ready Player One napokon belül a mozikba kerül – és a szerencsés filmkritikusok és újságírók már láthatták is. A stúdió kasszájának szempontjából igencsak jót jelent, hogy a RottenTomatoes-on a film jelenleg 82 százalékod kritikai értékelést kapott, és a felhasználók 97 százaléka szeretné látni a filmet.

A 2045-ben játszódó történetben az emberek a nyomorúságos valóság elől az OASIS nyújtotta virtuális térbe menekülhetnek, ahol bárkik és bármik lehetnek, amik csak akarnak – és ennek csak a saját képzeletük szabhat határt. Amikor az OASIS megálmodója, James Halliday meghal, végrendeletéből kiderül, hogy elrejtett pár titkot és kincset a rendszerben – ami megtalálójuknak mesés gazdagságot és az OASIS feletti irányítást kínál. A kamasz Wade Watts, aki egész életében  a játékban élt, nem törődik a veszélyekkel, és barátaival nekivág a kalandnak, hogy megszerezze a mesés jutalmakat – akár a saját élete árán is. A látnoki céllal készült film egy olyan jövőt tár elénk, ahol mindent és mindenkit a virtuális valóság hat át.

Nézzük, hogy az utópia mennyire nyűgözte le a kritikusokat:

Néhány túlzástól eltekintve simán állíthatjuk, hogy Steven Spielberg mestere a lebilincselő akciójelenteknek. (Mara Reinstein, US Weekly)

Amikor a Ready Player One-t nézed, az az érzésed, hogy a legendás rendező ott ül melletted, nevet az elrejtett hivatkozásokon, beszippantja az akció, és a pattogatott kukoricáját ropogtatja. Ehhez a filmhez mindenképpen kell pattogatott kukorica. (Brian Tallerico, RogerEbert.com)

 A Ready Player One elsősorban egy akciódús kalandfilm, és Spielberg filmkészítői ösztöne jól súgta, hogy a közönséget le fogja nyűgözni az OASIS folyamatosan változó és gazdag, látványos világa. (Leigh Paatsch, Herald Sun)

A klasszikus fiatal hős kihívása, 21. századi stílusban. (Angie Errogi, The List)

Ti várjátok már a filmet? Ha igen, ne felejtsétek el elmondani nekünk is, hogy tetszett!