Leonardo DiCaprio sosem tanult színészkedni, aztán jött egy szerep…

Azzal talán mindenki egyetért, még azok is, akik nem kedvelik, hogy Leonardo DiCaprio napjaink egyik legtehetségesebb színésze. Mindegy, hogy egy magát nyomozónak képzelő őrültet, egy süllyedő hajón szerelembe eső csavargót, egy könyörtelen rabszolgatartót vagy épp egy még könyörtelenebb Wall Street-i üzletembert kell megformálnia. De azt csak kevesen tudják róla, hogy karrierje első sikereit pusztán e tehetségének köszönhette. Sosem tanulta korábban a színészetet. Aztán jött az Aviátor és minden megváltozott.

Leonardo DiCaprio néhány évvel ezelőtt egy interjúban mesélt erről a korszakáról, ezt az interjút pedig most újra felkapta a közösségi média. Az Aviátor nagyon fontos pontnak bizonyult a színész életében, ugyanis amellett, hogy ő volt a főszereplő, ez volt az első film, ahol produceri feladatokat is ellátott. Éppen ezért a szokásosnál sokkal jobban érezte magán a felelősséget, hogy sikerre kell vinnie a filmet.

Saját bevallása szerint soha életében nem járt színi iskolában vagy tanárnál, sosem tanulta a színészetet. Minden csak zsigerből jött neki. Ám ennél a filmnél úgy érezte, hogy csiszolnia kell a tudásán. Ezért felkereste a színészek elismert oktatóját, Larry Mosst és felkérte, hogy segítsen neki felkészülni Howard Hughes szerepére.

A filmben egy olyan gazdag iparmágnást alakított, aki mindenfélébe belekezdett, és általában mindenben sikeres is volt. Így volt ez a repüléssel is, amelyre nagyon nagy hatással volt a 20-as és 30-as években. Amikor Leonardo DiCaprio először kereste fel Larry Mosst, az egyből egy fotelbe ültette és megkérte, hogy akkor ott és akkor játssza el, hogy ő Howard Hughes és épp a repülőgép pilótafülkéjében van.

Bár nem mondhatni, hogy Leonardo DiCaprio egy szégyellős figura, ekkor eléggé megilletődött és szabadkozni kezdett, hogy ő nem készült ilyesmire. Ezzel szépen magára is haragította Larry Mosst, aki közölte, hogy neki nincs ideje efféle badarságokra, tessék végre játszani!

Végül Leonardo DiCaprio saját bevallása szerint is rengeteget tanult tőle, amit azóta minden alakításában hasznosít is. Mi pedig tudjuk, hogy ez mit jelent, hiszen azóta már az Oscar-díjat is bezsebelte a színész.

83 Aviátor  (2004)

dráma | életrajzi

Az ideális amerikai elszánt, bátor és ravasz, csakúgy, mint amilyen Howard Hughes (Shelley Duvall) volt. A feltaláló, iparmágnás és hollywoodi producer mindenbe belekóstolt, ami... több»