"A nagy hatalommal nagy felelősség is jár" - vallják a Marvelnél, és való igaz, egy stúdió filmjei, melyekre évente több milliárd dollár értékben költenek a mozizók, komoly hatást gyakorolhatnak a társadalomra.

A tavalyi Fekete Párduc kulturális mérföldkő volt a Marvel moziverzumában, és úgy általában a film világában, jövőre pedig érkezik a stúdió első, női főszereplővel forgatott szuperhősfilmje, a Captain Marvel. A Marvel senki nem hibáztathatja a színes bőrű karakterek hiánya miatt, de sokan vannak, aki úgy vélik, a stúdiónak nyitnia kéne az LGBTQ közösség felé is. Kevin Fiege, a Marvel elnöke a The Playlistnek adott interjújában azonban arra utalt, hogy ez az igény sem marad beteljesítetlen.

A A Hangya és a Darázs (technikailag ez a Marvel első filmje, melynek címében is szerepel egy női karakter) illetve a júniusi Pride kapcsán adta magát a kérdés: vajon lesz homoszexuális, vagy LGBTQ karakter a szuperhős univerzumban?

Fiege a kérdésre határozott igennel felelt, sőt,elmondása szerint mindkét említett közösség képviselve lesz a közeljövőben bemutatásra kerülő filmjeikben. Az elnök azt is hozzátette, hogy az egyik ilyen karaktert már láthatták is a nézők a vásznon.

Ezzel valószínűleg megerősítést nyert a pletyka, hogy Valkyrie (Tessa Thompson) karaktere a Thor: Ragnarökből biszexuális (erre korábban a film rendezője is tett utalást). A másik szóban forgó karakter feltűnésére jó eséllyel a Pókember – Idegenben -ban vagy a Captain Marvelben számíthatunk, utóbbi csak annyival esélyesebb, hogy a Gay Pride havában mutatják majd be a mozik.

A Marvel soron következő filmje, a A Hangya és a Darázs július 27-től látható a hazai mozikban.