Csütörtöktől a mozikban Liam Neeson és Jaume Collet-Serra párosának újabb akciófilmje, melyhez befutottak az első kritikák.

Liam Neeson és  Éjszakai hajsza a  Non-stop és az Ismeretlen férfi után ismét egy akciófilmmel rukkol elő, melynek cselekménye a xy-hoz hasonlóan egy zárt térben, pontosabban egy vonaton játszódik majd. Hogy az alapötlethez mennyi eredetiség társul majd, még nem tudjuk, de a RottenTomatoeson megjelent kritikák azért már körvonalazódni látszik, hogy mire is számíthatunk.

A produkció jelenleg 62 százalékon áll, míg az átlagolt érték 4,7 a 10-ből. A Hollywood Reporter kritikusa alapvetően inkább a pozitív irány felé hajlott, amikor azt írta, hogy alapvetően egy élvezhető filmről van szó, de abból a fajtából, amire már akkor sem emlékszünk, amikor kilépünk a moziból. Jordan Mintzer szerint a Commuter az a fajta film, amit többé nem készítenek Hollywoodban, és ez nem feltétlenül baj.

A Variety újságírója szerint Collet-Serra magabiztosan hozza filmet, ami azonban egy idő után teljesen lesiklik a vágányról. Hasonló véleményen van James Mottram a South China Morning Post-tól, aki elismeri a főszereplők tehetségét, csak de azt nehezményezi, hogy a forgatókönyv nem nyújt számukra többet a közhelyes dialógusoktól. Az Uproxx kritikusa bár nem volt ilyen szigorú, ugyanis szerinte van az a hangulat, amikor az ember szívesen nézi, ahogy Liam Neeson bever párat a rosszfiúknak, azonban szerinte nem érdemes ennél többre számítani a filmről.

Ami a történetet illeti, egy életunt biztosítási ügynök egyhangú, mindennapi ingázása hirtelen izgalmas fordulatot vesz, amikor egy titokzatos idegen leszólítja a vonaton, és arra kéri, találjon meg egy utast, még mielőtt beérnek a végállomásra. Miközben versenyt fut az idővel, hogy megoldja a rejtélyt, egy halálos terv körvonalazódik, ami veszélyezteti nemcsak saját, de utastársai életét is. 

A The Commuter: Nincs kiszállás csütörtöktől a mozikban.