Babilon Berlin, A raj, pusztán két olyan cím a Beta Filmtől, amely hatalmasat szólt az elmúlt években, ha pedig mindez nem lenne beszédes, úgy máris fontos megjegyeznünk, hogy ugyanettől a produkciós cégtől érkezik A holló felemelkedése.

Az Oscar-díj jelölt Robert Dornhelm és Lengyel Balázs rendezésében készülő sorozatot a Beta Film minden idők legepikusabb európai gyártású televíziós produkciójának ígéri, amely Hunyadi János hőstetteit dolgozza fel.

A tíz epizódóból álló miniszéria 11,5 milliárd forintból készül, maga Dornhelm pedig egy korábbi interjúban azt mondta, hogy az egész olyan lesz, mint a Trónok harca, csak sárkányok nélkül.

Az már most tudható, hogy a cselekményben jelentős helyet kap a Nándorfehérvári diadal, amelyet már most a sorozat egyik legbrutálisabb pillanatának neveznek az alkotók. 

“A holló felemelkedése beváltja az ígéreteit - egy rendkívül szórakoztató, érzelmes és erőteljes történelmi saga, kivételes gyártási értékkel. A sorozat a női nézőpontokra helyezett erős és egyedi hangsúlyt, a mai közönség számára rendkívül releváns, magával ragadó történeteket kínál. A kiváló kreatív csapat és a kiváló nemzetközi szereplőgárda támogatásával szilárdan hiszünk a sorozat jelentős globális potenciáljában” - nyilatkozta Roby Gal Raday, a Beta Film tartalomért felelős vezetője, amelyet a Variety magazin adott közre.

A holló felemelkedése főszerepében többek között Törőcsik Franciska, Fekete Ernő, Rujder Vivien, Csémy Balázs, Nagypál Gábor, Király Attila és Gálffi László lesz látható, premierdátumot ugyanakkor egyelőre még nem kapott a sorozat.

dráma | háborús | kaland | történelmi

Hunyadi János élete a magyar és az európai történelem meghatározó részének tekinthető. Udvari intrikák, kalandok és cselszövések jellemzik ezt a korszakot, amikor Európának... több»