Mindig örömteli dolog magyar vonatkozású sikerekről beszámolni. Ezúttal a Netflix aktuálisan legnézettebb filmjéről van szó, amire hazánkban jelenleg a legtöbben kíváncsiak. A Pieces of a Woman már csak azért is érdekes, mert Mundruczó Kornél filmjéről van szó, amely most hasít a Netflixen. És ilyesmire nem sűrűn volt még példa.

A Pieces of a Woman nem egy könnyű film, nem olyasmi, amit az ember egy kellemes szombat esti mozizáshoz választ. Egy kőkemény dráma, amelyben egy fiatal nő, Martha életének legnehezebb szakaszába csöppenünk bele. Egy tragédiával végződő otthon szüléssel kezdődik minden, mi pedig az ezt követő időszakot követhetjük figyelemmel. Hogyan dolgozza fel Martha a saját gyászát, hogyan alakul a kapcsolata a szeretteivel és mindennek tetejében miként néz szembe a jogi kálváriával, ami a bába hibájából szakad a nyakába.

Mundruczó Kornél eddig is elég kemény filmeket tett le az asztalra, de a Pieces of a Woman ezek közül is talán a legkeményebb. És egyben a rendező első angol nyelven forgatott filmje, amely jelenleg kizárólag a Netflixen látható.

A magyar közönség pedig oda van érte. A film egy hete debütált a legnagyobb streaming szolgáltató kínálatában és néhány nap alatt a legnézettebb film lett hazánkban. A sikerét jól mutatja az is, hogy a Rotten Tomatoes oldalán is 77 százalékon áll a kritikusi, 71 a nézői vélemények tekintetében, ez pedig nagyon szép eredmény. De itt, a Mafabon is egyöntetűen pozitív fogadtatásban részesült: bő száz szavazat alapján jelenleg 80 százalékos tetszési indexet tudhat magáénak. Ezzel egyébként a legjobban értékelt film is Mundruczó Kornél pályafutásában.

A Pieces of a Woman sikerében egyébként közrejátszhat a rendező elhivatottsága mellett Wéber Kata remekül megírt forgatókönyve is. Illetve az sem mindegy, hogy a produceri feladatokat Martin Scorsese látta el, a filmben pedig olyan sztárokat láthatunk, mint Shia LaBeouf, Ellen Burstyn, Vanessa Kirby és Molly Parker.