Majdnem 100 millió dollárral drágább az Avatar 2-nél 2023 egyik legjobban várt filmje

Napjainkban a hollywoodi szuperprodukciók gyakran készülnek csillagászati összegekből. Ezen persze senki sem lepődik meg manapság, a jövő év egyik legjobban várt filmjének költségvetése még az Avatar: A víz útja-ét is túllépte.

Gőzerővel forog ugyanis a Halálos iramban 10, amely a jelenlegi becslések szerint közel 340 millió dollárba fog kerülni, ugyanakkor nem kizárt, hogy ez az összeg a következő hónapokban tovább emelkedhet.

Okkal gondolhatnánk, hogy a jelenlegi benzinárak emésztik fel a film gyártásának anyagi forrásait, ez persze nem lenne teljesen igazán. Vin Diesel természetesen egy rakás pénzt visz haza a bevételből, illetve arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a Fast X szereplőgárdája számos nagy nevet vonultat fel, hiszen a fedélzeten ott van Michelle Rodriguez, Jordana Brewster, Tyrese Gibson és Ludacris, valamint Brie Larson, Jason Momoa, Charlize Theron és Helen Mirren.

A gyártási problémákat és késéseket sem szabad alábecsülni. Minden egyes nap, amikor egy film forgatása nem folytatódhat, hatalmas összegekbe kerül a filmstúdiónak. Ez produkció pedig kétségtelenül ilyen napokat élt meg, miután ugyanis Justin Lin rendező kiszállt a projektből, kiderült, hogy ez a Universal Picturesnek napi közel másfél millió dollárjába fog kerülni ez a “kis móka”.

További anyagi forrásokat emészt fel, hogy a forgatáson dolgozó stábtagoknak továbbra is minden nap koronavírus tesztet kell végezniük, mindehhez pedig még jön a jelenlegi infláció és az energiaválság.

Jelenleg ha a reklámköltségeket is beszámítjuk, úgy a Fast X-nek 750-800 millió dollárt kell behúznia majd, hogy ne legyen veszteséges, a film pedig a tervek szerint 2023 májusában érkezik a hazai mozikba.