Három évvel ezelőtti, Sundance Filmfesztivál bemutatója után már otthonról is elérhető az Elviszlek magammal. A film elnyerte a Park City, Utah fesztivál közönségdíjat és az innovátor díjat is.

Heidi Ewing és Alan Page Arriaga által írt film a fiatal, feltörekvő séf, Iván (kitűnő alakításban: Armando Espitia) történetét meséli el, aki egy étteremben dolgozik, és arról álmodozik, hogy főzhet, miközben támogatja gyermekének édesanyját. Miután találkozik Gerardo nevű tanárral (Christian Vazquez), aki nyíltan homoszexuális, a két férfi azonnali kapcsolatot alakít ki. Ez a szerelem arra ösztönzi Ivánt, hogy veszélyes és kockázatos utazásra induljon, hogy átlépje a határt, és olyan életet találjon, amely segít elérni kulináris álmait, tiltott szerelmét és az apaság esélyét.

Ewing, aki számos elismert dokumentumfilmet rendezett, köztük az Oscar-díjra jelölt "Jesus Camp" címűt, most először próbálja ki magát a narratív filmművészet területén. A projektet eredetileg egy dokumentumportréként kezdte, amelyben Iván és Gerardo hétköznapjainak képei szerepeltek volna, majd úgy döntött, hogy színészeket választ a két férfi alakításához, az életük korai szakaszainak rekonstrukciójához - mind gyerekkorukban, mind felnőttként. Az egyik ritka film, amely mindkét műfajt, dokumentum- és narratív elbeszélést is felhasználja, a film előzetese hangsúlyozza, milyen hatékony a két stílus keverése a bemutatás egész folyamán. Emellett az idei díjszezonban azon kevés film egyike, amely latino színészeket vonultat fel, mivel mind Espitia, mind Vazquez alakítása méltó az Oscar-díjra való figyelemre.

A film jelenleg 97%-os értékelésen áll a Rotten tomatoes kritikai portálra beérkezett nézői vélemények alapján.

Mától a Netflixen is streamelhető!

dráma

A becsvágy és a társadalmi nyomás arra sarkallja a feltörekvő séfet, hogy elhagyja szerelmét Mexikóban, és New Yorkba menjen, ahol az élet soha nem lesz ugyanolyan, mint korábban. több»