65 Mosolyogj  (2022)

Jó horrorból sosem elég, márpedig most az utóbbi évek egyik legfelkapottabb horrorja érkezett meg a Netflixre. Egy olyan filmmel lett gazdagabb a legnagyobb streaming platform kínálata, amely mosolyt csal a szereplők arcára, de a nézők ennek cseppet sem fognak örülni…

A Mosolyogj története egy pszichiátrián kezdődik, ahol az ott praktizáló orvos, Rose szemtanúja lesz egy fiatal lány páciense különös öngyilkosságának. A lány elmondja neki, hogy nemrégiben végignézte, ahogy egy professzora különös mosollyal az arcán végez magával. Nem sokkal később pedig ő is ugyanígy tesz Rose szeme láttára. Rose-t hamarosan egyre furcsább hallucinációk kezdik gyötörni és nyomozni kezd. Lehet, hogy egy túlvilági démon átkozta meg, amely most az ő életére tör?

A Mosolyogj egész szépen teljesített a mozikban 2022-ben, hiszen világszerte bő 217 millió dollár bevételt generált. Tekintve a 101 millió dolláros forgatási költségeket, ez abszolút sikernek nevezhető. Hazánkban is 300 millió forintot hagytak a horrorrajongók a mozik pénztárában.

A filmet Parker Finn rendezte és a forgatókönyvet is ő írta, aki így ezzel debütált a szakmában (következő filmje pedig épp a folytatást lesz idén). Rose-t Sosie Bacon alakítja, míg a neki segítő Joelt Kyle Gallner. Mellettük még olyan színészeket láthatunk, mint Kal Penn, Judy Reyes, Jessie Usher, Rob Morgan, Caitlin Stasey, Sara Kapner és Gillian Zinser.

A Mosolyogj a mozikban tehát nagyot ment, mostantól pedig a Netflixen is megnézheted. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor a film itteni adatlapján csak a logójára kell kattintanod és indulhat is a mosolygós rettegés!