O, WÁÓ! Augusztus 29-én érkezik a Terminátor-franchise legújabb üdvöskéje egy anime-sorozat formájában, és még a Trónok harca - Sárkányok háza egyik sztárja is szerepel benne! Mondjuk, mit tudunk!

A sorozat némileg a franchise soft rebootjaként szolgál, közvetlenül a Terminátor 2. - Az ítélet napja (1991) után játszódik, figyelmen kívül hagyva az azt követő filmeket és tévésorozatokat - írja a CNET.

Kikkel találkozhatunk a sorozatban?

Miután a Netflix még 2021-ben zöld utat adott a Skydance és a Production IG (Ghost in the Shell) által készített sorozatnak, a streamingszolgáltató a múlt hónapban nyilvánosságra hozta, hogy Timothy Olyphant kapta meg a Terminátor szerepét. Ann Dowd is csatlakozott a szereplőgárdához, mint The Prophet, az ellenállás filozófiai vezetője.

Vissza a gyökerekhez

Mattson Tomlin, a Terminator Zero showrunnerje elárulta, hogy a készülő nyolcrészes Netflix-sorozat az eredeti 1984-es film "sorozatgyilkos" hangulatát fogja közvetíteni, amikor pénteken megjelent a 2024 Anime Expón Los Angelesben.

Tomlin kifejtette, hogy a Terminátornak ez a változata inkább egy könyörtelen gyilkológép, mint amilyen akkor volt, amikor Arnold Schwarzenegger először alakította a szerepet, visszahúzva a műfajt a horror gyökereihez és távolabb az akciódús folytatásoktól.

Kicsit bővebben...?

Az augusztus 29-én a Netflixen debütáló Terminator Zero két idősíkon játszódik: "2022: A jövőben évtizedek óta háború dúl a kevés emberi túlélő és a gépek végtelen serege között. 1997: A Skynet néven ismert mesterséges intelligencia öntudatra ébredt, és megkezdi háborúját az emberiség ellen".

"A jövő és a múlt közé szorult egy katona (Sonoya Mizuno hangján - Sárkányok háza, Fehér Féreg), akit visszaküldtek az időben, hogy megváltoztassa az emberiség sorsát. Azért érkezik 1997-be, hogy megvédjen egy Malcolm Lee nevű tudóst (Andre Holland), aki egy új mesterséges intelligenciarendszer (Rosario Dawson) elindításán dolgozik, amelyet arra terveztek, hogy felvegye a versenyt a Skynet közelgő támadásával az emberiség ellen."

"Miközben Malcolm igyekszik eligazodni a teremtménye morális összetettségében, egy könyörtelen bérgyilkos vadászik rá a jövőből, ami örökre megváltoztatja három gyermeke sorsát" - olvasható a Netflix szinopszisában.