Már csak napok kérdése, és megérkezik a mozikba az új sportdráma-vígjáték, A győztes gól Taika Waititi (Thor: Ragnarök, Jojo Nyuszi) rendezésében.

A 2014-es dokumentumfilm alapján készült film főszerepében Michael Fassbender alakítja Thomas Rongen holland-amerikai futballedzőt, aki elvállalja azt a kihívásokkal teli feladatot, hogy felkészítse a 2014-es FIFA-világbajnokságra a világ egyik leggyengébb csapatának számító Amerikai Szamoa nemzeti labdarúgó-válogatottját.

A főbb szerepeket Oscar Kightley, Kaimana, David Fane, Rachel House, Beulah Koale, Will Arnett és Elisabeth Moss alakítja. A filmben Jaiyah Saelua, az első transznemű játékos történetét is megismerhetjük, aki világbajnoki selejtező mérkőzésen játszott.

A 2023-as Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott film mérsékelt sikert aratott, 2,5 millió dollárral debütált, és a második hétvégén 1,6 millió dollárt hozott. A kritikusok körében vegyes fogadtatásra talált, a Rotten Tomatoes-on 43%-os értékelést kapott.

Ez persze még senkinek ne vegye el a kedvét, Taika Waititi és Fassbender párosa kétségkívül megérdemel egy esélyt, és már csak december 21-ig kell rá várnunk. Addig is kedvcsinálóként mutatjuk a film előzetesét idelent.

dráma | sportfilm | vígjáték

Az amerikai-szamoai labdarúgó-válogatottat az Ausztrália elleni legendás 0:31-es vereség óta a világ egyik legrosszabb futballcsapatának tartják. Ilyen mértékű vereséget még... több»