Jövő héten érkezik a mozikba az év utolsó Marvel-filmje, a Marvelek, amely a Marvel Kapitány (2019) illetve  a Ms. Marvel (2022) című tévés minisorozat folytatásaként szolgál. 

A Marvelek a Marvel Cinematic Universe (MCU) 33. filmje, melyet Nia DaCosta rendezett, illetve Megan McDonnell-lel és Elissa Karasikkal közösen írt, a főszerepekben Brie Larson, Teyonah Parris és Iman Vellani játssza Carol Danvers (aka. Marvel Kapitány, a Marvel filmes univerzumának egyik legerősebb karatkere), Monica Rambeau és Kamala Khan szerepét. 

A történet három szuperhősnőről szól, akik minden alkalommal, amikor használják az erejüket, helyet cserélnek. 

A folytatást 2019 júliusában erősítették meg, a stáb olyan helyszíneken dolgozott, mint New Jersey, Buckinghamshire, Surrey, Los Angeles és az olaszországi Tropea. 

Bár az első rész szép sikert ért el a maga 1,1 milliárdos összbevételével, és itthon is közel 400 ezer mozijegyet adtak el rá. Az elemzők azonban jókora visszaesést és gyenge premierhétvégét jósolnak a folytatásnak, melynek egyik legfőbb oka a jelenleg is zajló színész sztrájk, mely megköti az alkotók kezét a promóciós események és interjúk tekintetében.

akció | kaland | sci-fi

1990-ben járunk, amikor a Föld két idegen faj galaktikus háborújának részévé válik. A harcokba belekeveredik egy Carol Danvers nevű földi nő, aki így az univerzum egyik... több»