A védelmező egy 2014-es amerikai akciófilm, melyet Antoine Fuqua rendezett és Richard Wenk írt.

A film egy azonos című 1980-as tv-sorozaton alapul. A Denzel Washington főszereplésével készült mozi egy trilógia első része. Főbb szerepekben látható még Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, David Harbour, Bill Pullman és Melissa Leo is. Washington Robert McCall, egy visszavonult különleges ügynök szerepét játsza, aki önmagával viaskodva végül úgy dönt, hogy visszatér a szakmába,, hogy egy tinédzser emberkereskedelem áldozatát megvédje a orosz maffia tagjaitól.

A film még április 13-ig elérhető a Netflix platformjáról.

Robert McCall, a bostoni barkácsbolt alkalmazottja, titokzatos múltjától gyötörve, most csendes, visszafogott életet él, hogy megszelídítse belső démonait. A múltat azonban nem tudja csak úgy hátrahagyni. És amikor Robert társa, Teri  az orosz maffiával történt találkozást követően kórházban köt ki egy, az alvászavarral küzdő ex-ügynök újra felveszi a kesztyűt. Amint a kegyetlen őrangyal kiegyenlíti az esélyeket, vad csata veszi kezdetét. Ki marad életben, hogy elmesélje a történetet, amikor Robert véres haláltánca véget ér?

A film a Mafab olvasóinak értékelése alapján jelenleg 81%-on áll.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a mozi mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

akció | krimi | thriller

Robert McCall (Denzel Washington) évekkel ezelőtt visszavonult. Azelőtt kommandósként szolgált, de leszerelt, megrendezte a halálát, és új, nyugodtabb életet kezdett. Egy... több»