Már csak néhány napig a Netflixen: Ez a sztárokkal forgatott családi akció-kalandfilm fél évet kapott a platformon, napokon belül eltűnik a katalógusból

James Bobin meglehetősen merész vállalkozásának számít a 2019-ben megjelent Dóra és az elveszett aranyváros, amely még néhány napig elérhető a Netflixen.

Merthogy a nagysikerű animációs sorozat élőszereplős változata enyhén szólva sem hozza azt a hangulatot, amit legkisebbeknek készült mesék, helyette viszont egy igazi kalandfilmet kaptak a nézők.

A történet szerint Dora Márquez szülei a legendás Parapata nevű inka aranyváros után kutatnak, így kis hősünk rövidesen maga is kaland kellős közepén találja magát, hiszen nem csak a kincs megtalálása, hanem szülei élete a tét. Persze Dora nem marad egyedül, hiszen barátai mellett még sok hűséges társra is számíthat a kalandban.

A Dóra és az elveszett aranyváros a Rotten Tomatoes portálon 85 százalékos értékelést kapott a kritikusoktól, míg a nézők 88 százalékra értékelték azt, ezt a képet ugyanakkor némileg árnyalja, hogy a hazai közönség 60 százalékot adott rá a Mafabon.

A produkció főszepeiben Benicio del Toro, Isabela Moner, Eva Longoria, Danny Trejo, Michael Peña, Adriana Barraza és Eugenio Derbez láthatók. A Dóra és az elveszett aranyváros február 14-ig érhető el a streamingszolgáltatón, a film mafabos adatlapján található Netflix ikonra kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

családi | kaland

Dóra számára nem idegen a kockázat és a veszedelem, hiszen gyerekkorát a vadon megismerésével töltötte. A középiskola azonban őt is új kihívások elé állítja. Kalandor... több»