74 A part  (2000)

A hírt maga a film alapjául szolgáló regény írója, Alex Garland (28 nappal később, Ex Machina) erősítette meg a Redditen.

Remake-et kap Danny Boyle és Leonardo DiCaprio 2000-es filmje, A part, osztotta meg rajogóival Alex Garland. Bár az eredeti film nem teljesített rosszul a kasszáknál, a kritikusok beletörölték a talpukat, ami Boyle számára nem volt túl kedvező, pláne hogy a Trainspotting utáni első filmje, Az élet sója szintén elég negatív fogadtatásban részesült. Arról nem is beszélve, hogy Boyle és Ewan McGregor barátsága is ekkor romlott meg, ugyanis a rendező neki ígérte a szerepet, de végül mégis DiCaprio mellett döntött.

Garlandnak a Reddit "Kérdezz bármit" szekciójában tették fel a kérdést A part remake-jével kapcsolatban, és bár eddig semmi hír nem szivárgott ki, a kérdező valószínűleg rátapinthatott valamire.

"Egy igazi tehetség éppen dolgozik egy esetleges adaptáción, elég kíváncsi vagyok, milyen forgatókönyv fog készülni" - írta Garland.

Nem ez az első alkalom, hogy felmerül Hollywoodban A part remake-je. 2012-ben a Fox elég intenzíven dolgozott az azonos című televíziós szérián, de a dologból végül semmi nem lett.

A part történetének főszereplője Richard (Leonardo DiCaprio), aki a szabadságot keresve elindul, hogy felfedezze a világot. Így jut el Bangkokba, ahol egy szállodában szomszédja ráhagy egy térképet, amely egy titokzatos paradicsomi szigetre mutat utat. Richard újdonsült barátaival, egy francia szerelmes párral elindul, hogy felkutassa a szigetet, amely azonban nem várt meglepetéseket tartogat.