A nagy izgalommal várt sorozat, A sógun  február 27-én a Disney+-on debütál.

Rachel Kondo és Justin Marks által televízióra álmodott James Clavell bestseller regényének lenyűgöző eredeti adaptációja egy 10 részes limitált sorozatban. A producerek között Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis és Anna Sawai vezetik a kiemelkedő japán szereplőgárdát.

A sorozat 1600-ban, Japánban játszódik egy évszázadot meghatározó polgárháború hajnalán. A  sorozat producere, Hiroyuki Sanada alakítja Yoshii Toranagat, aki az életéért küzd, miközben ellenségei, a Tanács a Kormányzókért tagjai összefognak ellene. Amikor egy rejtélyes európai hajót találnak a közelben lévő halászfaluban, annak angol pilótája, John Blackthorne (Cosmo Jarvis) olyan titkokkal érkezik, amelyek segíthetik Toranagat az erőviszonyok megváltoztatásában. Tönkretehetik Blackthorne saját ellenségeinek, a jezsuita papok és portugál kereskedők befolyását. Toranaga és Blackthorne sorsa elválaszthatatlanul összefonódik Toda Marikoval (Anna Sawai), egy rejtélyes keresztény nemes asszonnyal, és egy megszégyenült család utolsó tagjával. 

"A sógun elismert japán szereplő gárdával büszkélkedik, ami egy amerikai produkcióhoz képest példa nélküli. Tadanobu Asano alakítja Kashigi Yabushiget, a hírhedt árulót és Toranaga közeli szövetségesét; Hiroto Kanai Kashigi Omiként szerepel, aki annak a halászfalunak fiatal vezetője, ahol Blackthorne hajója található; Takehiro Hira, Ishido Kazunari, egy befolyásos bürokrata, aki Toranaga fő riválisa; Moeka Hoshi, Usami Fuji egy özvegy, aki új célt kell hogy találjon ura harcában.

A Rotten Tomatoes kritikai portálra beérkezett vélemények alapján a sorozat jelenleg 100%-os értékelésen áll.

Ha február 27-től szívesen megnéznéd a sorozat első évadát és rendelkezel Disney+ előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a film mafabos adatlapján található, “Hol nézheted” szekció alatti Disney+ gombra kattintani.

60 A sógun  (2024)

dráma | kaland | történelmi

A sógun James Clavell bestseller regényének eredeti adaptációja, melyet Rachel Kondo és Justin Marks készített. A 10 epizódos minisorozat az 1600-as évek Japánjában játszódik,... több»