A Breier Ádám által rendezett, a Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával megvalósult Lefkovicsék gyászolnak című film holnaptól látható lesz a Netflixen. Te láttad a mozikban? 

A történet szerint Lefkovics Tamás, a nagyszívű, de konok bokszedző (Bezerédi Zoltán) viszonya annyira megromlott a fiával, Ivánnal (Szabó Kimmel Tamás), hogy évek óta nem beszélnek egymással. Iván Izraelbe menekült az apjával való konfliktus elől, ortodox zsidóként ott él és alapított családot, Budapestről csak az édesanyjával (Máhr Ágnes) tartja a kapcsolatot. Az anyuka váratlan halálakor Iván a hatéves kisfiával (Leo Gagel) hazatér, hogy a zsidó hagyományoknak megfelelően egyhetes gyászt, shivát üljenek a szülői házban. A két férfin keresztül két világ feszül egymásnak, aminek a tétje a család egyesülése.

A film szakmai értékelése kimagasló volt: a filmkritikusok nemzetközi zsűrije a Szófiai Nemzetközi Filmfesztivál legjobb filmjének választotta. Emellett számottevő, 73 758 650 forintos bevételt termelt Magyarországon.

A Lefkovicsék gyászolnak forgatókönyvét Breier Ádám, Csaba Bálint társíróval közösen jegyzi. 

Ha felkeltette az érdeklődésed a film, a mafabos adatlapról a Netflix logóra kattintva el is indíthatod, amennyiben van előfizetésed a streamingszolgáltatónál.

dráma

Lefkovics Tamás, az együttérző, de konok bokszedző az évek során egyre jobban elhidegült fiától, Ivántól. Iván, aki ortodox zsidó, Izraelben keresett menedéket az apjával... több»