2013-ban mintha bebizonyosodott volna, hogy M. Night Shyamalan rendezőnek egyszerűen nem áll jó a posztapokapiltikus műfaj.

A Föld után legalábbis enyhén szólva is elhasalt a kritikusok és a nézők körében, a filmet ráadásul Will Smith szerepeltetése sem tudta megmenteni, mindezt pedig mi sem mutatja jobban, hogy a Rotten Tomatoes portálon a kritikusok 12 százalékra, a nézők pedig 36 százalékra értékelték. A hazai közönség ennél jóval elnézőbb volt, hiszen a film 56 százalékot kapott a Mafabon.

A történet szerint Cypher és Kitai Raige a Földön rekednek, egy évezreddel az emberiség evakuálása után. Ami korábban rutinszerű űrutazásnak indult, az rövidesen a túlélésért folytatott küzdelem lesz, miután Cypher életveszélyes sérülést szenved, így Kitai-nak veszélyes útra kell indulnia, hogy megmentse mindkettőjüket.

Bár Shyamalan rendezése nagy hangsúlyt fektetett az operatőri munkára, a cselekményt sokak számára egyszerűen “élettelennek” bizonyult. A film további főszerepeiben Smith mellett Zoë Kravitz, Isabelle Fuhrman, Chris Geere, Sophie Okonedo, Diego Klattenhoff, David Denman és persze Jaden Smith láthatók.

A Föld után holnaptól elérhető az HBO Max műsorkínálatában, a film adatlapján található streamingszolgáltató logójára kattintva pedig közvetlenül elindítható a lejátszás, amennyiben rendelkeztek előfizetéssel a szolgáltatónál.

akció | kaland | misztikus | sci-fi

Cypher Raige (Will Smith) tábornok hosszú küldetés után tér vissza Nove Prime-ra, az emberiség új otthonára, mivel az összeomlást követően fajunknak el kellett hagynia a... több»