Sokak szerint az online streaming szolgáltatások jelentik a televíziózás jövőjét, és ennek immár nem csak előhírnöke, de legjelentősebb képviselője is a Netflix. Csakhogy az előfizetéses modell egyelőre nem mindenkinek nyerte el a tetszését, de mondhatjuk úgy is, hogy a Netflix nem elégedett még teljesen az előfizetői körének nagyságával.

Ezért beindították új szolgáltatásukat, amelytől pontosan azt várják, hogy hosszú távon növelni fogja az aktív előfizetők számát. A szolgáltatás lényege, hogy egy új felületen ingyen nézhetjük meg a Netflix néhány saját gyártású filmjét vagy sorozatának egy-egy epizódját.

A sort a 2018-as Sandra Bullock-thriller, a Madarak a dobozban nyitja. A történet egy anyukáról és gyerekeiről szól, akiknek két nap alatt kell bekötött szemmel eljutniuk egy biztonságot jelentő helyre egy olyan világban, ahol egy láthatatlan erő öngyilkosságra készteti az embereket.

A Netflix folyamatosan cserélni fogja az ingyen elérhető tartalmakat, hogy a nézők minél több filmet és sorozatot megismerjenek, ezáltal kedvet kapjanak az előfizetéshez is. A Madarak a dobozban mellett szintén ingyen nézhető meg az A két pápa és a Gyagyás gyilkosság is.

Ami pedig a sorozatokat illeti, a Netflix kétségtelenül legnépszerűbb saját gyártású sorozata, a Stranger Things pilot epizódját is meg lehet most nézni. Mellé pedig a Grace és Frankie, az Our Planet – Bolygónk csodái, a When They See Us és a Bébi úr újra munkában sorozatok egy-egy része is ingyenes jelenleg.