Már semmi sem szent? Most borultak ki csak igazán a Harry Potter-rajongók

Még 2022 végén Channing Dungey, a Warner Bros. televíziós részlegének vezetője reményeket ébresztett a Roxfort világával kapcsolatban...

Hogy miről szólnak majd az új Harry Potter-projektek, azt egyelőre nem jelentették be. Tegnap óta viszont már tudjuk, hogy a Warner Bros. Discovery egy Harry Potter sorozatot akar készíteni, amit aztán a Warner streaming szolgáltatása, az HBO Max sugároz majd. 

Az igazi fordulat itt az, hogy a sorozat nem a meglévő filmvilág folytatása lesz. Nem-nem, egy reboot készül! Más szóval a Harry Potter-történetet mesélik majd újra. Persze nem Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint főszereplésével, hanem új színészekkel. Állítólag évadonként egy-egy könyvet adaptálnak majd. Ez végül is legalább hét évadot jelentene.

A Twitteren számos felhasználó fejezte ki dühét a döntés miatt, hogy a filmek és a könyvek történeteit újraforgatják. A Harry Potter-rajongók egyébként is elég kíméletlenek tudnak lenni, és mindent alaposan lehúznak, ami nem tetszik nekik. Gondoljunk csak a Legendás állatok és megfigyelésük  sorozatra, amely a 3. rész után idő előtt lehúzhatta a redőnyt. Ráadásul a Harry Potter filmsorozat egyszerűen gyakorlatilag szent a rajongók számára.

Ezért találó, amit BLURAYANGEL írt a Twitteren: "Egyszerűen nem tudom elhinni... a franchise tökéletes. Minek ide egy reboot??? Már semmi sem szent?"

Zoë Rose Bryant szintén nem ért egyet azzal a döntéssel, hogy a Harry Potter-sagát újra elmeséljék sorozat formájában, részben azért, mert J.K. Rowling ismét pénzt keres rajta: "Azon túl, hogy mennyire abszurd módon felesleges egy Harry Potter reboot, én nem adnék további milliárdokat egy olyan nőnek, aki életcéljává tette, hogy a transz nők létezését cáfolja és az életünket veszélyeztesse a gyűlöletes retorikájával."

Lilischote német Twitter-felhasználó is egyértelműen állást foglalt a készülő sorozattal kapcsolatban, azt írta: "Aki megnézi az HBO Harry Potter-sorozatát, ha valaha is jön, az nem szolidáris. Szóval ezt már hallottátok."

Houston Coley biztos benne, hogy valószínűleg a Harry Potter sorozatot fogják a legjobban utálni - és ezért az Amazon A Gyűrűk ura - A hatalom gyűrűi című sorozatával is összehasonlította azt: "Nehéz elképzelni, hogy bármit is annyira utáljon bárki, mint egy Harry Potter rebootot. A jobboldal talál majd okot arra, hogy gyűlölje, mert túl woke. A baloldal nyilvánvaló okokból fogja utálni. A normálisak csak a mémeket fogják megosztani. Ez lesz A hatalom gyűrűi kb. szétszteroidozva. Imádkozzatok."

@kristenluvr eközben teljesen másképp aggódik a Harry Potter reboot kapcsán: "Most, hogy a Harry Potter remake-et kap, attól tartok, hogy az Alkonyat lesz a következő."

...és ez még csak egy kis válogatás a közösségi médiában elhangzottakból.

Úgy tűnik, hogy a Harry Potter sorozat jelenleg egyáltalán nem áll jól a filmek sok rajongójánál, és egyelőre nagy az ellenszél. De ez nem feltétlenül jelent semmit, hiszen a Twitteren való anti-attitűd mutatása már több mint mindennapossá vált. A Harry Potter esetében, ami sokak számára egy nagyon személyes téma, ez a negatív visszhang esetleg még nagyobb hullámokat vethet. Ezt még meg kell várni.

A filmsorozat népszerűsége természetesen továbbra is töretlen, amit nemrég a Roxfort Legacy című videojáték is bizonyított, amelyben szabadon mozoghattunk Roxfort világában, és választhattuk meg saját magunk útját varázslóként vagy boszorkányként.

Az elutasítás tehát nem alapvető probléma, a sorozat esetében most valószínűleg azért gerjednek ennyire az indulatok, mert sokan a gyerekkoruk egy igen komoly alappillérét féltik.