Már streamelhető a magyar tinédzserek horrorfilmje

Berki Patrik Kísértés az erdő mélyén című filmjében a főiskolás Olivia és barátai a tanév fáradalmait kipihenve nyaralni mennek. A házban, ahol megszállnak, különös eseményeket kezdenek tapasztalni és hamar kiderül, hogy a helynek múltja van: a házban egy megszállt férfi legyilkolta családját, a lánya szelleme pedig továbbra is ott bolyong. A látogatók ezért médiumhoz fordulnak és kezdetét veszi az ördögűzés.

A Scream.hu megjelenés apropóján Berki Patrik rendezőt és Dénes Christiánt kérdezta a platform az inspirációkról, nehézségekről, folytatásról.

“Mindig nagyon szerettem alkotni a színpad és a film bármely területén. Elég fiatalon kerültem be ebbe a világba. 12 éves koromban jelentkeztem egy kis népi zenekarba, ahol nótákat, cigánydalokat, táncdalokat énekeltem, majd szerepet kaptam a Szegénylegények című tragikomédiában, ami akkora siker volt, hogy Brüsszelben is bemutattuk. Aztán közben új szerepeket kaptam a nagykárolyi fiatalokból álló társulatban, lemezeket készítettem és sorolhatnám...

A Kísértés az erdő mélyén forgatókönyvét 13 évesen írtam, mert a rendezés, a filmkészítés nagyon vonzó volt számomra már akkor is. Ekkor még nem tudtam megvalósítani, eltettem a szekrény legmélyebb pontjára, hátha egyszer lesz belőle valami. Tovább énekeltem, színészkedtem, írtam, DVD- és hanglemezeket készítettem zenekarral.

17 éves koromban, takarítás közben találtam rá erre a filmtervemre. Elolvastam, fejlesztettem és kerestem hozzá producert, amit Dénes Christián személyében találtam meg. Vele egy osztályba jártam, őt is érdekelte ez a világ. Eldöntöttük, hogy leforgatjuk ezt a forgatókönyvet. Azt gondoltuk kis költségvetésben, pár millió forintból sikerülhet. Gyerekkorom óta imádom a horrorfilmeket, viszont Magyarországon nagyon kevés készül. Mindig szerettem a megújulást, ezért azt gondoltam most jöhet egy horror. Ami lehet, hogy éppen emiatt nem lesz “világsiker”, de legalább megpróbálunk valami újat, érdekeset csinálni” - mondta a rendező a Scream.hu-nak. Amikor az inspirációról kérdezték, így válaszolt: “Imádom az amerikai produkciókat. Kedvenc rendezőm James Wan, akit szerintem nem kell bemutatni a horrorkedvelő közönségnek, ahogy a Démonok között univerzumot sem. Ezek számomra a legkedvesebb horrorfilmek, és ezek inspiráltak igazán” - árulta el, valami arról is beszélt, tervben van-e a folytatás.

“A Kísértés az erdő mélyén a megjelenése óta ott volt top 10-ben, először negyedik, majd második helyen, aztán kb. két hétig első helyen szerepelt. Nagyon örültünk ennek, hiszen egy fiatal alkotócsoport készítette. Nem tudjuk miért, de sokan megnézték. Kaptunk hideget-meleget a filmmel kapcsolatban. (nevet) Vannak olyan megjegyzések és vélemények, amikkel egyet tudok érteni vagy jogosnak tartom. Szeretem az építő jellegű kritikát, mert ebből tanul az ember, ezzel szemben a mocskolódással, az alpári módon írt hozzászólással nem lehet mit kezdeni. Sokan elfejtik, hogy ezt egy fiatal, kreatív alkotócsoport készítette azzal a céllal, hogy megmutassák magukat a világnak és adjanak valamit magukból. Egyébként a kérdésre visszatérve, nem árulhatok el sok mindent, de igen, készül a második rész forgatókönyve.”

A film tehát már nézhető a Scream.hu-n, mutatjuk az előzetesét idelent.

horror

A történet a főiskolás hallgató Olivia és barátairól szól. Olivia, Bryan, Lora, Kevin, Jack pihenésre vágynak. Ezért mi sem lenne jobb egy váratlan nyaralásnál, egy legendás... több»