Marvel: Egymásnak eresztették Rozsomákot és a Predatort

Kevés olyan dolog van a Marvel képregényekben, ami elbír Rozsomákkal.

A jól ismert mutáns ugyanis - mint azt már régóta jól tudjuk - hihetetlenül ellenálló a fizikai sérülésekkel szemben, rendelkezik egy regenerációs faktorral, amely gyorsan gyógyítja a sebeket, valamint adamantiummal borított csontvázzal és karmokkal, amelyek szinte elpusztíthatatlanok.

Ráadásul Rozsomák belső gyógyulása és regenerálódása lelassítja az öregedését, ami segít megmagyarázni, hogy a karakter miért tudott harcolni a polgárháborúban! Persze, ha valakinek ilyen hírneve van, csak idő kérdése, hogy mikor vonja magára a nemkívánatos figyelmet, és úgy tűnik, hogy a Marvel Comics rajongói hamarosan láthatják Wolverine-t szembeszállni a Predator néven elhíresült idegenek egyikével.

A Marvel által hivatalosan is bejelentett "Predator vs. Wolverine" egy hamarosan megjelenő limitált sorozat, amelyet Benjamin Percy ír. Percy mellett olyan híres képregényrajzolók, mint Andrea Di Vito, Ken Lashley, Kei Zama és Greg Land is részt vesznek majd az epikus csata életre keltésében. 

Arra a kérdésre, hogy miért ő a tökéletes személy a "Predator vs. Wolverine" megírására, Percy így válaszolt: "Nem mondom, hogy arra születtem, hogy megírjam ezt a crossovert... de néha az univerzum felfedi, hogy miért is lettél teremtve. A nyolcvanas évek gyermeke vagyok. Nem tudom megmondani, hányszor néztem meg a Predatort, mint ahogy azt sem, hány Wolverine-képregényt olvastam, mert az olyan lenne, mintha azt mondanám, hányszor vettem levegőt, vagy hány sajtburgert ettem."

Benjamin Percy hozzátette: "Ez az epikus vadászat évtizedeken át fog tartani, ahogy mindkét óriás tanul és edződik, és idővel egyre halálosabb lesz. Egyiküknek sem lesz ideje elvérezni, de jobb, ha időt szakítasz az olvasásra, mert mindent beleadok ebbe az eseménybe, és örülök, hogy egyesíthetem erőimet a szakma legjobb művészeivel." 

Egy dolog azonban biztos: Ezt a küzdelmet mindenképpen érdemes lesz megnézni. Rozsomák fejlett fiziológiája és érzékszervei halálos harcossá teszik őt, és tekintve, hogy a Ragadozók szeretnek veszélyes ellenfelekre vadászni, fejlett technológiájuk talán némileg kiegyenlíti a két harcos helyzetét - feltéve, hogy Rozsomák nem kopik el idő előtt.

Azonban, nem ez lesz az első alkalom, hogy egy Predator átlép a képregények földjére, hiszen az egyikük 1991-ben, a "Batman versus Predator" című sztoriban megpróbálta levadászni a DC Comics Sötét Lovagját. Mégis, nehéz tagadni, hogy mennyire félelmetes lehet egy Predator és Rozsomák konfliktusa, úgyhogy készüljetek 2023. szeptember 20-ra, amikor is a "Predator vs. Wolverine" minisorozat 1. száma megjelenik.