A Marvel felkérte a Star Trek: Picard executive producerét, Terry Matalast, hogy támassza fel a Paul Bettany által játszott Visiont egy új, egyelőre cím nélküli Disney+ sorozatban!

Bettany tehát visszatér a szerepbe, Matalas pedig a showrunner lesz, a várhatóan 2026-ban készülő/érkező(?) sorozatban.

Egy kis Vision idővonal emlékeztető

Miután Vision meghalt Thanos keze által a 2018-as Bosszúállók: Végtelen háború című sorozatban kétszer is visszatért a 2021-es WandaVízióban, először mint a szerelme, Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) bánata által működtetett mágia során teremtett kísértet; majd mint egy újjáépített, dióhéjas android, aki szellemfehér külsővel és nulla emlékkel rendelkezik az előző életéről.

Amikor a két Vízió összecsapott a WandaVízió fináléjában, Wanda Víziója visszaállította a szellem-Vízió emlékeit, majd Wanda hagyta, hogy az ő Víziója eltűnjön a létezésből. Az új sorozat ezen események után fog játszódni, miközben a szellem-Vízió feltehetően az új életcélját kutatja.

Matalas a fedélzeten

A Marvel azután hozta be Matalast, hogy a Star Trek: Picard 3. évadának vezetésében végzett munkája - amely széleskörű elismerés mellett hozta vissza a Star Trek: Új nemzedék szereplőit, és Matalas WGA-díj jelölést kapott a 2023-as sorozat fináléjáért - nagy hatással volt a stúdió felső vezetésére. A Marvel főnöke, Kevin Feige, maga is bevallottan Trekkie, szóval ez nagy jó pont lehetett Matalasnak.

Matalas érkezésével ez lesz a Marvel első új élőszereplős sorozata közel két év óta, ami jelentős változást jelent abban, ahogyan a cég a Disney+ számára televíziós sorozatokat készít.

Eredetileg a Marvel a feature-modellt alkalmazta: előre meghatározott (és gyakran már bejelentett) sorozatok létrehozásához vezető írókat szerződtetett, de a legtöbb vezetői feladatot a rendezőkre és a kreatív vezetőkre bízta.

Brad Winderbaum, a Marvel streaming, televíziós és animációs részlegének vezetője nemrég a Variety-nek elmondta, hogy 2022-től kezdve a vállalat elkezdett áttérni a tévézés "hagyományosabb megközelítésére", hosszabb fejlesztési időszakkal és visszatéréssel ahhoz, hogy író-producereket alkalmazzanak, akik showrunnerként felügyelik a teljes produkciót.

Találkozás Vízióval

Ha nem láttad volna a WandaVíziót, vagy frissítenéd az emlékeidet, míg erre az új sorozatra várunk, elég csak a WandeVízió mafab adatlapjára menned, legörgetned a "Hol nézheted" fülig, és, ha van Disney+ előfizetésed kattintani a streaming ikonra, hogy lásd, hol is tart épp Vízió karaktere.

akció | dráma | fantasy | kaland | romantikus | sci-fi

A Bosszúállók: Végjáték eseményei után Wanda Maximoff és Vízió ideális külváros életet élnek Westview városában, miközben megpróbálják elrejteni az erejüket a... több»