A Kísértetkastélyt, a 2023-as amerikai horror-vígjátékot, Justin Simien rendezte Katie Dippold forgatókönyvéből. A filmet LaKeith Stanfield, Tiffany Haddish, Owen Wilson, Danny DeVito, Jamie Lee Curtis és Jared Leto szereplésével mutatták be. Ez a második filmes adaptáció, ami a Walt Disney vidámpark látványossága, a The Haunted Mansion inspirációja alapján készült. 

A film eredeti tervei 2010-re nyúlnak vissza, amikor Guillermo del Toro, akit a film eredeti írója és producere, bejelentette, hogy egy fiktív világot képzelt el a történet színhelyéül. A projekt évekre a tervezőasztalon rekedt, végül a Disney 2020 augusztusi megjelenéssel harangozta be a filmet hivatalos tájékoztatójában. Simien 2021-ben nyerte el a film rendezési jogát. Maga a forgatás 2020 október közepétől 2021 február végéig zajlott,150 millió dolláros költségvetéssel.

A történet alapján Ben Matthias asztrofizikus kamerát fejleszt a sötét anyag detektálására, és feleségül veszi Alyssát, aki kifejezetten kísértettúrák szervezésére specializálódott. Bent lenyűgözi a nő természetfeletti jelenségekbe vetett hite. Alyssa váratlan halálát követően Ben feladja karrierjét és átveszi a túrák vezetését. 

Évekkel később, a nemrég megözvegyült orvos, Gabbie, és fia, Travis New Yorkból Gracey Manorba költöznek, amelyből panziót szeretnének kialakítani, csakhogy nem számolnak az ingatlan állandó lakóival, a kísértetekkel. 

Kent atya, az egyház megbízott szelleműzője látogatást tesz Bennél, és megkéri, készítsen fotókat a kúria megszállóiról. Ben kezdetben hitetlen, azonban amikor hazaér, megkísérti egy tengerész szelleme, aki arra kényszeríti, hogy visszatérjen Gracey Manorba.

Október 1-jéig a Kísértetkastély az Egyesült Államokban és Kanadában 67,2 millió dollárt, világszerte pedig összesen 114,4 millió dollár bevételt zsebelhetett be. 

A Rotten Tomatoes kritikai portálon megjelent nézői értékelések alapján 84%-on áll, míg a portál kritikái alapján csak 31%-ot kapott. 

Te milyenre értékelnéd? Ha rendelkezel Disney+ előfizetéssel, akkor  a Mafab oldalán a “Hol nézheted” szekció alatti Disney+ gombra kattintva már nézheted is a filmet!

családi | dráma | fantasy | horror | misztikus | vígjáték

Az egyedülálló anya, Gabbie (Rosario Dawson) kilencéves fiával egy New Orleans-i villába költözik, amelyet elképesztően alacsony áron vásároltak meg. Új életet szeretnének... több»